1 op de 7 stapt vaker over naar andere energieleverancier

energiekosten verlagen

De ACM ( Autoriteit Consument & Markt ) heeft cijfers gepresenteerd waaruit blijkt dat consumenten steeds vaker overstappen naar een andere energieleverancier. Vooral het afgelopen jaar zijn er veel meer mensen overgestapt 1 op de 7 van de Nederlandse consumenten maakt de overstap naar een goedkopere energieleverancier.

Goedkopere energieprijzen grootste reden voor overstap

De grootste reden om over te stappen blijkt nog altijd een goedkopere energieprijs. Ondanks dat het overstappen de laatste jaren enorm populair is geworden is er nog altijd een groep mensen die nog nooit zijn gewisseld van energieleverancier en daar zit de grootste besparing. Deze besparing scheelt de consument die nog nooit gewisseld is tot €500 per jaar.

De ACM beklemtoont ook dat het overstappen naar een andere energieleverancier loont, want de energieleveranciers worden hierdoor ook aangezet om hun energietarieven zo laag mogelijk aan te bieden. Ook de dienstverlening hoort daarbij en dat komt de consument alleen maar ten goede aldus de ACM.

ACM: Energieprijzen blijven dalen

De ACM merkt zelf ook dat de energie en gasprijzen nog steeds laag blijven en dalen. Een huishouden zag de jaarlijkse energiekosten dan ook dalen van €1715 naar €1699. De ACM blijft energieleveranciers aansporen om transparanter te zijn, een consument moet op de website een duidelijk beeld hebben van wat zij exact kwijt zijn aan hun energiekosten. Er zijn nogal eens energieleveranciers op het matje geroepen omdat zij vaag bleven over de tarieven zij dienen dan ook hun informatie aan te passen en te verduidelijken op aandringen van de ACM.

Meer openheid geboden in energieprijzen

Voor de consument is het makkelijker om zo duidelijk te krijgen wat zij kwijt zijn aan hun maandelijkse voorschotnota. Dit helpt de consument ook om een duidelijke energievergelijking te maken en aan de hand van het aanbod zelf te kunnen bepalen of zij wel of niet overstappen naar een goedkopere energie aanbieding.

Energie vergelijken op EnergieVergelijking.nl

Bent u ook van plan over te stappen naar een andere energieleverancier? Vergelijk dan op EnergieVergelijking.nl de goedkoopste energie en gasprijzen van dit moment. Bespaar meteen een paar tientjes op uw maandelijkse voorschotnota en stap over met onze gratis overstapservice. Klik hier om te beginnen met Energie Vergelijken en bekijk direct uw voordeel.

Bron:Nu.nl

Plaats een reactie