Aandeel hernieuwbare energie gestegen dankzij biomassa

Aandeel hernieuwbare energie gestegen dankzij biomassaHet aandeel in hernieuwbare energie is gestegen, mede dankzij biomassa. In 2017 was het aandeel in hernieuwbare energie 6,6 procent. In het afgelopen jaar steeg dat naar 7,4 procent van het totale energieverbruik in Nederland. Dat maakte het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) op 29 mei 2019 bekend.

Hernieuwbare energie en biomassa

De toename is voor meer dan de helft te danken aan een groter verbruik van biomassa. Voornamelijk biomassa en biodiesel zorgden voor een groter aandeel. Het verbruik daarvan nam flink toe, omdat de wet Energie voor Vervoer flink werd aangescherpt door de overheid. Ook zijn kolencentrales meer biomassa gaan meestoken.

Momenteel is biomassa goed voor 61 procent van de hernieuwbare energie in Nederland. In het afgelopen jaar kwam dit uit op 158 petajoule (PJ). Dat is maar liefst 13 procent meer dan in 2017.

Zonne-energie

Ook het verbruik van zonne-energie nam in het afgelopen jaar toe met maar liefst 40 procent. Het verbruik van windenergie steeg met vier procent. Op land kwamen er afgelopen jaar 66 windmolens bij en werden er weer 18 afgebroken. Het aantal windmolens op zee bleef gelijk. Hernieuwbare energie wordt voor huishoudens dan ook steeds belangrijker in Nederland.

Kiest u ook voor duurzaam?

Het is positief dat het aandeel in hernieuwbare energie gestegen is. Uiteraard kunt u daarin ook uw eigen aandeel hebben. U kunt namelijk ook kiezen voor duurzame energie. Daarvoor kunt u hier energieleveranciers vergelijken voor de beste deal. Als u wilt kunt u gemakkelijk filteren op duurzaamheid. Zodoende bent u ervan verzekerd dat u kiest voor een groene energiemaatschappij die bij u past. Zorg er altijd voor dat u uw postcode, huisnummer en energieverbruik invoert zodat u uw jaarlijkse energiekosten gemakkelijk kunt berekenen.

6.4/10 - (125 stemmen)

Plaats een reactie