Aansluitadressen zakelijk

Heeft u een bedrijf dat meerdere vestigingen heeft? Dan heeft u te maken met meerdere aansluitadressen waarvoor stroom en gas nodig is. In dat geval moet u voor elk aansluitadres een energiecontract afnemen. Waarom een apart energiecontract per adres? Omdat elke vestiging weer te maken heeft met een ander energieverbruik. Aansluitadressen zakelijk kunt u makkelijk vergelijken met de zakelijke vergelijker.

Elke vestiging heeft een ander aansluitadres

Bekijk het energieverbruik per vestiging en geef dit door aan de energieleverancier waarop zij uw kosten kunnen berekenen. De grootte van uw aansluitwaarde is in dit geval ook van belang. Wanneer de aansluiting voor elektriciteit minder is dan 3 x 80 Ampère dan word u aangemerkt als zakelijk kleinverbruiker. Heeft uw gasaansluiting een doorlaat van minder dan 40 kubieke meter per uur? Dan bent u ook een zakelijk kleinverbruiker.

Bent u grootzakelijk klant of kleinzakelijk klant?

Grootzakelijke klanten hebben een elektriciteitsaansluiting die groter is dan de standaard 3 x 80 Ampère. De gasaansluiting zal dan een hogere doorlaat hebben dan 40 kubieke meter per uur. Uw energieleverancier zal uw factuur berekenen aan de hand van het actuele verbruik, u betaalt dan ook een factuur voor uw elektriciteitslevering en een factuur voor uw netbeheer.

Gebruik de zakelijke energievergelijker

U kunt zelf ook zakelijk energie vergelijken als u MKB & ZZP bent of Grootzakelijk. Houdt in dat geval het energieverbruik bij de hand en vul deze in in de zakelijke energievergelijker. U krijgt dan binnen een aantal seconden een zakelijke vergelijking op maat. Let altijd goed op voordat u besluit te kiezen voor een zakelijk contract. Als uw verbruik onder het kleinverbruikers aandeel valt kunt u ook een gewoon contract sluiten. Vaak krijgen ondernemers een zakelijk contract in de maag gesplitst terwijl dat niet altijd nodig hoeft te zijn.

Pas als uw verbruik hoog is dan zou u vallen onder de grootverbruikers en dient u voor een zakelijk energiecontract te gaan. Weet dan ook dat uw rechten anders zijn. De overstapvergoeding bij tussentijds opbreken van het contract zijn hoger. Lees ook het artikel over zakelijk energiecontract voor meer informatie.

Plaats een reactie