ACM: Bewustzijn onder overstappers groot

De ACM heeft de Energiemonitor 2018 gepubliceerd daaruit blijkt dat het bewustzijn onder overstappers groot is. Consumenten zijn zich bewust van het feit hoeveel er bespaard kan worden. In 2015 was 35% daarvan bewust en nu ligt dat percentage op 52%. En zelfs 91% van de overstappende consumenten is tevreden met de overstap.

Energie vergelijken is gemakkelijker

Vanaf april 2017 tot aan maart van dit jaar zijn 1.3 miljoen overgestapt. Voorheen was de groep die nog nooit een overstap gemaakt had groter. Men stapt sneller over dus. Dit heeft vooral te maken met het feit dat energie vergelijken makkelijker is geworden. De slapende consumenten die nog over zouden moeten stappen ligt nu op 26%.

Meer concurrentie en lagere energiekosten

Elke vertrekkende consument leidt tot meer concurrentie onder de energieleveranciers. De dienstverlening is ook een stuk verbeterd. En de lagere energiekosten zijn de reden voor de overstap. De slapers die nog nooit eerder zijn overgestapt kunnen nog steeds het meeste besparen.

Duurdere prijzen zorgen voor meer vergelijkingen

Omdat de energieprijzen stijgen pakken consumenten sneller de rekenmachine erbij. Ze gaan ervoor zitten en zoeken naar de goedkoopste energieleverancier. De slimme consument heeft zijn energiecontract vastgelegd voor uiterlijk één jaar. Ze houden de energiemarkt in de gaten en beseffen ook dat een lang contract kiezen niet voordeliger is. Elk jaar veranderen de energieprijzen en gasprijzen. Zo ook dit jaar weer. Per 1 juli 2018 komt de volgende wijzigingsronde er weer aan.

De welkomstkorting die uw energiekosten verlaagt

Wat doet het voor uw energiekosten? Gaan ze stijgen of dalen ze? Ondanks het feit dat de prijzen voor energie en gas duurder kunnen worden, kan er nog altijd bespaard worden. De energieleveranciers stunten door fikse welkomstkortingen te geven. Hoe hoog uw besparing zal zijn hangt af van het type contract. De meeste overstappers kiezen voor de goedkoopste met een kort contract.

Overstappers besparen het meeste: €400 per jaar

Hoog nodig weer de tijd om een energievergelijking te starten? Begin dan vandaag nog met energie vergelijken. Bekijk de nieuwe energie en gastarieven en bespaar wel tot €400 per jaar. De goedkoopste prijzen gevonden? Dan behoort u ook tot de overstappers die profiteert van de kortingen. En blijf besparen op uw energiekosten. Er zijn zoveel tips beschikbaar om te besparen. Ook al is het maar vijf minuten korter douchen, of de verwarming minder gebruiken. Besparen loont in elk opzicht.

Hoeveel bespaart de rest om u heen?

Vraag eens om u heen aan de buren of vrienden hoeveel zij hebben bespaard. Lees ervaringen op internet. Zo krijgt u een beeld van hoeveel er wordt bespaard. Dit is vooral behulpzaam als u onder de slapers valt. Wij verzekeren u dat u enorm veel kunt besparen. Zelfs tot dik €700 per jaar. Het klinkt heel veel en dat is het ook. Maar u zit dan nog vast aan hele oude tarieven. Dat hoeft helemaal niet. U kunt juist overstappen en veel besparen.

Alle energiekosten vergelijken

In een energievergelijking kunt u dus overzichtelijk alle energiekosten vergelijken. Pak gewoon uw energiecontract erbij. Vergelijk de getoonde tarieven met uw eigen. Deze tarieven kunnen uw huidige kosten al verlagen. En met die welkomstkorting erboven op verlaagt u uw kosten nog meer. Het overstappen is zo geregeld. Binnen zes weken heeft u een nieuwe energieleverancier. De tijd vliegt voorbij en voordat u het beseft kunt u weer overstappen. Elk jaar is de mogelijkheid er om te besparen. Laat die kans dus ook niet liggen.

Plaats een reactie