ACM krijgt enorm veel klachten over telefonische energie verkopers

telefonische verkopersDe ACM heeft de afgelopen tijd enorm veel klachten ontvangen over telefonische verkopers. Consumenten worden namelijk vaker lastig gevallen per telefoon. De verkopers in kwestie stemden in om informatie toegestuurd te krijgen. Daarop volgden rekeningen die betaald moesten worden. Als u wordt gebeld met een dergelijke aanbieding zeg dan direct NEE. Het beste is om het gesprek meteen te beëindigen. 

Zeg nee en hang op

Ook al krijgt u een rekening toegestuurd betaal deze niet, en zwicht vooral niet onder de druk van deze malafide bedrijven. Er worden vaak leuke actie’s via internet aangeboden, zo kan men deelnemen aan een prijsvraag of enquete. De gegevens die consumenten invoeren worden dan gebruikt om ze lastig te vallen. Er wordt altijd aangegeven dat het vrijblijvend is, maar na het ontvangen van een gepeperde rekening blijkt dit niet zo te zijn. Omdat consumenten zwichten onder de druk geven ze toch maar toestemming of in het slechtste geval: ze betalen.

U bent tot niets verplicht

U bent niet verplicht iets te betalen of ergens aan mee te doen. De beste remedie om dit te voorkomen is om helemaal niet deel te nemen aan deze actie’s. De getroffen consumenten werden namelijk lastig gevallen met incasso’s. Als u wordt gebeld omdat u iets ”gewonnen” heeft ga hier dan niet op in. De verkoper kan aanhoudend zijn, dus zwicht dan niet om toch maar uw gegevens af te geven. Wees streng en blijf nee zeggen en verbreek gewoon de verbinding.

ACM ziet een stijging van klachten over telefonische verkopers

De ACM ontving het afgelopen half jaar ruim 30.000 meldingen van dit soort praktijken. Dus nogmaals zeg nee en geef nooit uw persoonlijke gegevens en betaal vooral NIET. Het komt ook wel voor dat consumenten worden gebeld voor een aanbieding van een energieleverancier. Bedank dan ook in dat geval vriendelijk. U kunt zelf het beste achter de PC of uw mobiel gaan zitten en een energie aanbieding opzoeken.

Online energie vergelijken en de beste aanbieding vinden

Online energie vergelijken levert meer rust op, want u doet dit in uw eigen kostbare tijd. Als u dan een geschikte energie aanbieding heeft gevonden beslist u zelf wel of u wilt overstappen. Daar heeft u geen externe verkoper voor nodig. Mocht u wel vragen hebben stel ze dan met een contactformulier op onze website of welke website dan ook. Dan komen wij er zo snel mogelijk op terug.