ACM krijgt enorm veel klachten over telefonische energie verkopers

telefonische verkopersDe ACM heeft de afgelopen tijd enorm veel klachten ontvangen over telefonische verkopers. Consumenten worden namelijk vaker lastig gevallen per telefoon. De verkopers in kwestie stemden in om informatie toegestuurd te krijgen. Daarop volgden rekeningen die betaald moesten worden. Als u wordt gebeld met een dergelijke aanbieding zeg dan direct NEE. Het beste is om het gesprek meteen te beëindigen. 

Zeg nee en hang op

Ook al krijgt u een rekening toegestuurd betaal deze niet, en zwicht vooral niet onder de druk van deze malafide bedrijven. Er worden vaak leuke actie’s via internet aangeboden, zo kan men deelnemen aan een prijsvraag of enquete. De gegevens die consumenten invoeren worden dan gebruikt om ze lastig te vallen. Er wordt altijd aangegeven dat het vrijblijvend is, maar na het ontvangen van een gepeperde rekening blijkt dit niet zo te zijn. Omdat consumenten zwichten onder de druk geven ze toch maar toestemming of in het slechtste geval: ze betalen.

U bent tot niets verplicht

U bent niet verplicht iets te betalen of ergens aan mee te doen. De beste remedie om dit te voorkomen is om helemaal niet deel te nemen aan deze actie’s. De getroffen consumenten werden namelijk lastig gevallen met incasso’s. Als u wordt gebeld omdat u iets ”gewonnen” heeft ga hier dan niet op in. De verkoper kan aanhoudend zijn, dus zwicht dan niet om toch maar uw gegevens af te geven. Wees streng en blijf nee zeggen en verbreek gewoon de verbinding.

ACM ziet een stijging van klachten over telefonische verkopers

De ACM ontving het afgelopen half jaar ruim 30.000 meldingen van dit soort praktijken. Dus nogmaals zeg nee en geef nooit uw persoonlijke gegevens en betaal vooral NIET. Het komt ook wel voor dat consumenten worden gebeld voor een aanbieding van een energieleverancier. Bedank dan ook in dat geval vriendelijk. U kunt zelf het beste achter de PC of uw mobiel gaan zitten en een energie aanbieding opzoeken.

Online energie vergelijken en de beste aanbieding vinden

Online energie vergelijken levert meer rust op, want u doet dit in uw eigen kostbare tijd. Als u dan een geschikte energie aanbieding heeft gevonden beslist u zelf wel of u wilt overstappen. Daar heeft u geen externe verkoper voor nodig. Mocht u wel vragen hebben stel ze dan met een contactformulier op onze website of welke website dan ook. Dan komen wij er zo snel mogelijk op terug.

11 gedachten over “ACM krijgt enorm veel klachten over telefonische energie verkopers”

 1. 26-3-2019 lastig gevallen door een callcentrum, dat de energiekosten stijgen qua belastingen via de overheid. Je kreeg 30% korting, als je vermeld staat bij de energie maatschappijen. Het maakte niet uit waar je je energie vandaan kreeg, het kwam toch allemaal bij hetzelfde bedrijf vandaan. Deze vrouw wist mijn mobiele nummer, waar ik de energie vandaan kreeg en mijn huisnummer. Ik betaal niet eens de energie, dat doet mijn man. In eerste instantie kwam alles betrouwbaar over. Ter controle werd mijn postcode en geboorte datum gevraagd. Ik heb wel 3x ja gezegd! Toen vroeg ze mijn bankrekening nummer, waarbij ik dit gewoon kon opgeven zonder iban. Gelukkig ging toen pas een belletje rinkelen… heb dit niet gegeven! Zei dat ze mijn man maar bellen moest. Ze vroeg niet eens zijn telefoonnummer, maar brak het gesprek vriendelijk af. Zo dom, dat ik er zover in ben meegegaan! Hoop dat dit geen nare gevolgen op levert. Heb mij opnieuw ingeschreven in het bel me niet register. Al helpt dit NIET. Waarom wordt er niet bij de overheid op gehamerd, dat hier actie op ondernomen wordt!

  Beantwoorden
 2. Waarom worden deze bedrijven niet aangepakt?
  Ik moet Nee zeggen?
  Ze mogen me geeneens bellen want ik sta in het bel-me-niet-register!!

  Wanneer worden deze bedrijven een aangepakt!?

  Beantwoorden
 3. Ik word werkelijk helemaal gek van die energieleveranciers of tussenpartijen due constant bellen. Het is nu bijna dagelijks. Ik blokkeer nu elk telefoonnummer. Het is toch te gek voor woorden dat consumenten hier veelvuldig mee lastig worden gevallen.

  Beantwoorden
 4. Ben zojuist voor de vijftigste keer gebeld, in 3 maanden tijd, door een ‘onafhankelijke’ adviseur, omdat mijn contract bij mijn energieleverancier af zou lopen en inmiddels afgelopen is. Ik word er gek van. Had zelf al een nieuw contract geregeld, maar toch plat gebeld. Op mijn mobiele telefoon. Natuurlijk beloven ze me altijd dat het nog véél voordeliger kan. En ze weten álles van me. Hoe kan dat? Mag dat zomaar? Delen energieleveranciers die gegevens met al die adviseurs? Het is ongelooflijk irritant en dit zou nou eens goed aangepakt moeten worden!

  Beantwoorden
 5. Hoe is het mogelijk dat je plat gebeld wordt door deze vage energie bedrijven , of wat dan ook, terwijl je in het bel me niet register staat. Hier moet toch iets tegen gedaan kunnen worden, vandaag, 09-07-2019 krijg ik zo’n call om 21.30 en zoals ik in opmerkingen zie gebeurt dit ook nog later in de avond bij mensen, de man was een pittige prater en toen hij begon met mijn gegevens te “kontroleren” vond ik het welletjes en heb de verbinding verbroken……
  HIJ HEEFT 6 KEER TERUG GEBELD IN MINDER DAN 3 MINUTEN….ik heb hem daarna op blokkeren gezet.
  Hier moet toch echt iets tegen gedaan worden.
  Beste dames en heren in Den Haag….pas de wet eens aan zodat deze erg lastige calls niet meer kunnen gebeuren want dit loopt nu echt uit de hand.

  Beantwoorden
 6. wij zijn in 2 dagen tijd al 4 keer gebeld door telemarketeers voor energie leveranciers

  zeg je nee dan beginnen ze je nog te bedreigen ook

  dacht dat dat lastig gevallen worden door telemarketeers per 1 juli verboden was

  Beantwoorden
 7. Deze maand al 7 x gebeld door z’n callcenter over mijn contract elke x zeg ik nee.
  ben ingeschreven in bel me niet register. Maar als je dat aangeeft krijg je allemaal smoesjes.
  en als je wil weten hoe ze aan je gegevens komen. Krijg je geen antwoord
  Wat kan ik hier tegen doen ?

  Beantwoorden
 8. Wordt bijna dagelijks gebeld overig mijn energieleverancier… Vaak nauwelijks verstaanbaar, moet echt vragen waarom ze bellen. Als ik zeg geen interesse ratelen ze gewoon door.
  Zeg nu alleen nog maar GEEN INTRESSE en dan hang ik op. Wordt er inmiddels wel een beetje gek van. Ik sta geregi bij bel-me-niet maar dat helpt niet!!! Wanneer gaat dit eindelijk verboden worden?

  Beantwoorden
 9. Inderdaad, op de meest ongelukkige momenten, gewoon tijdens je werk, bellen ze. Als je zegt dat je het zelf wel in de gaten houdt blijven ze bezig. Echt SUPERONBESCHOFT. Ze zeggen dat je toch niet gek geworden bent om teveel te betalen…….. Ik zei nog dat ik wel gek van hun begon te worden. Ze zouden noteren dat ik niet meer gebeld wilde worden. Een andere keer moest ik perse m’n postcode e.d. geven omdat het anders niet mogelijk was me te blokkeren.
  Hoe kom je hier in hemelsnaam van af?

  Beantwoorden
 10. Ik word GEK! Ik wordt zo vaak gebeld over de prijszekerheidsgarantie van mijn energie contract. Vandaag wel 5x! Ik wil hier vanaf want het is gewoon telefoon terreur aan het worden. Wie kan mij helpen?? Waar kan ik zo’n klacht indienen dat ze me nooit meer bellen. Het gaat gewoon in je hoofd zitten, ik ben zo boos! Niks helpt. Eerst was ik nog vriendelijk maar nu ben ik echt een bitch aan de telefoon. Helaas helpt dat niet want 2 uur later word ik weer gebeld. En als ik niet opneem blijven ze bellen. Blokkeer ik het nummer, belt er 2 uur later weer iemand. Bah. Dat dat zomaar mag in Nederland.

  Beantwoorden

Plaats een reactie