ACM legt bom onder energieakkoord

logo rtl nieuws

Volgens het RTL Nieuws legt de ACM ( Autoriteit Consument en Markt ) een bom onder het besproken energieakkoord, de ACM stelt dat het sluiten van de vervuilende kolencentrales niet verstandig is. De productie die ermee verdwijnt zorgt voor een stijging van de energieprijzen.

Ook zorgt de sluiting van de kolencentrales er niet voor dat de milieu voordelen toereikend zijn en het aanbod van energie neemt af wat weer nadelig uitpakt voor de consumenten. Het energieakkoord is hiermee niet helemaal verloren, het is een conclusie van de ACM dus de afspraak over de sluiting word niet in de ban gedaan. Wel moeten alle betrokken partijen nu de afspraken gaan herzien en aanpassen, ze zijn niet blij met de conclusie van de ACM.

De betrokken partijen opperen dat er meer moet gekeken worden naar de voordelen van wind en zonne-energie, in plaats van alleen naar de sluiting van de vervuilende kolencentrales. De ACM zegt dat wanneer de afspraken niet worden aangepast dat zij een onderzoek gaan starten, en houden een juridische procedure vooralsnog om de arm.

1 gedachte over “ACM legt bom onder energieakkoord”

  1. L.S. ,De minister was mordicus tegen windenergie doch heeft bij de vorming van een cabinet Samson (ex milieu activist) zijn zin gegeven windmolens te bouwen!
    Schandalig! We kunnen het ons niet permiteren,de concurrentie positie van ons land gaat er kapot aan ,ook al zegt hij grote bedrijven te kompenseren.Vraag info bij onze oosterburen naar de kosten, vind het wiel niet uit!!
    Straks betalen we € 1,50 voor een kWh.Het landschap verpest en een massa slachting onder het gevogelte. Maandag gaat de heer Stremler de zaak verdedigen in de kamer!
    Informeer svp de kamerleden en houd het tegen,stop het rijk rekenen en arm tellen want de overheid kan niet rekenen dat heeft zij bewezen !!

    Beantwoorden

Plaats een reactie