ACM legt Essent boete op voor ongewenste telemarketing

acm nma energie vergelijken

De Autoriteit Consument & Markt ( ACM ) heeft energieleverancier Essent een boete opgelegd van €47.500. Essent bleef consumenten bellen met een aanbod terwijl deze mensen zich hadden aangemeld voor het Bel-me-niet Register. Het Bel-me-niet Register is er specifiek voor mensen die niet gebeld willen worden door Telemarketeers met dergelijke aanbiedingen.

ACM startte onderzoek na klachten van consumenten

Het ACM besloot een onderzoek te doen na herhaaldelijke klachten van consumenten die ondanks hun vermelding in het Register toch werden benaderd door de energieleverancier. Meerdere bedrijven zoals de Postcodeloterij negeren nogal eens het verbod om consumenten telefonisch te benaderen.

Essent maakte gebruik van gegevens van enquêtes die de consument had ingevuld online in verband met een prijs. De betreffende nummers hadden niet gebruikt mogen worden voor telefonische telemarketing.

1 gedachte over “ACM legt Essent boete op voor ongewenste telemarketing”

  1. Bij Essent vorig jaar contract afgesloten dit is volgens hun zeggen per email bevestigd (niet gelezen) of niet gehad goed van vertrouwen beloofd via actie na 1 jaar 175,00 retour en nu blijkt maar 75 euro retour en geen poot om op te staan ga nu op zoek naar eerlijke leverancier komt er op neer dat je alles mast dan ook alles moet checken en dan nog m.v.g s.kors

    Beantwoorden

Plaats een reactie