ACM waarschuwt: gas uit buitenland duurder

gastank

Henk Don van de ACM heeft in een gesprek met Paul van Liempt (BNR) gezegd dat wanneer Nederland buitenlands gas importeert dat dit duurder uit zal vallen voor Nederlandse huishoudens.

Kabinet wacht expertises af over gaswinning

Het kabinet buigt zich nu over het feit dat de gaskraan in Groningen verder dichtgedraaid moet worden ivm de aardbevingen. Maar stelt de ACM dit zal  financiële consequentie”s opleveren voor de huishoudens.

Buitenlands Gas moet omgezet worden

Ons gas is niet te vergelijken met het gas dat afkomstig is uit het buitenland. Het buitenlandse gas heeft andere kenmerken dan ons gas. Bij het buitenlandse gas komt een proces kijken waar er stikstof zal moeten worden toegevoegd, dit kost tijd en geld. Ook zullen er fabrieken moeten komen waar dit proces uitgevoerd kan worden.

Beslissing valt in juli

Wat het precieze kostenplaatje daarvan word kan nu nog niet gezegd worden. Het komt er wel op neer dat deze kosten zullen worden berekend en de consument hieraan mee betaalt. Minister Kamp zal over een paar maanden de uiteindelijke beslissing nemen over het verder dichtdraaien van de gaskraan.

Bron: BNR

Plaats een reactie