Afwijkende slimme meters worden onderzocht

De slimme meters die afwijkingen vertonen zullen worden onderzocht door de netbeheerders. In een eerder artikel schreven wij over meer verbruik met de slimme meter. Het betreft hier de meters waarvan er achteraf een te hoog verbruik zou zijn geregistreerd. Op de website van Radar word er aangegeven dat de groep mensen die een klacht hebben ingediend een eigen contactpersoon zullen krijgen.

Verschillende factoren aan slimme meter en verbruik worden onderzocht

Er word gekeken wat de oorzaak is van het te hoge verbruik en ook zal er worden gekeken of er een andere reden is waarom deze slimme meters afwijken. Sinds Radar een eigen meldpunt heeft geopend zijn er al meer dan 2000 huishoudens die een klacht hebben ingediend. Het meldpunt is dan ook nog steeds actief en consumenten hebben nog de mogelijkheid om hun klacht daar in te dienen.

Zelf energieverbruik goed bijhouden

Houdt uw verbruik dan ook goed bij en wanneer u afwijkingen constateert dan dient u uw energieleverancier hiervan op de hoogte te brengen. Ziet u bijvoorbeeld dat uw slimme meter een verhoging of verlaging aangeeft en er is niets in uw situatie veranderd dan kan er reden zijn om dit verder te onderzoeken. Is dit het geval dan is er waarschijnlijk niets met uw slimme meter aan de hand en werkt deze gewoon naar behoren.

Laat uw elektriciteit doormeten door de netbeheerder

Uw netbeheerder kan tevens een doormeting maken van de elektriciteit in uw woning. Netbeheer Nederland gaf zelf al aan dat zij zelf een onderzoek waren gestart nadat zij klachten kregen. In die gevallen bleek er een gerede verklaring voor te zijn en de slimme meter werkte verder goed. Het lag volgens Netbeheer Nederland aan zaken zoals een extra elektrische kachel, een sauna die defect was of een vijverpomp die nogal veel stroom verbruikte.

Spreek uw energieleverancier aan wanneer iets niet klopt

Desondanks kunt u uw energieverbruik het beste zelf in de gaten blijven houden wanneer u vermoed dat u een slimme meter heeft die het verbruik niet goed meet. In alle gevallen is uw energieleverancier altijd het eerste aanspreekpunt omdat zij u energie en gas leveren. Uw energieverbruik kan natuurlijk toenemen wanneer uw gezin uitbreidt of u heeft een apparaat erbij gekocht waardoor het verbruik omhoog gaat. Energie besparen is altijd nuttig want u bespaart daar geld mee. Bespaar ook op uw energiekosten door te wisselen van energieleverancier. Gratis overstappen is zo gedaan en u kunt zo ruim €350 in uw zak steken.

Plaats een reactie