Alle schade voortkomend uit aardbevingen worden vergoed door de NAM

scheurinmuur

Minister Henk Kamp heeft toegezegd dat de NAM alle schade die voortkomt van de aardbevingen worden vergoed. Er zal geen grens worden gehanteerd over de hoogte van de schade. 

Huidige 1,2 miljard euro is niet voldoende om schade te dekken

De Minister is zich ervan bewust dat de 1,2 mrd euro die eerder werd toegekend om de schade op te vangen niet voldoende is. NAM gaat intern het financiële plaatje bespreken voordat zij met een uitspraak komen. Na de aardbeving vorige maand zijn het aantal binnen gekomen schademeldingen alleen maar opgelopen. De afwikkeling rondom de schademeldingen loopt mede vertraging op omdat er rekening moet worden gehouden met het juridische aspect.

Gezinnen starten documentaire rondom de aardbevingen in getroffen gebied

Vandaag werd ook bekend gemaakt dat twee gezinnen zich 2 jaar lang 24/7 laat filmen om de buitenwereld te laten zien wat voor impact het heeft op de getroffen gezinnen. Een gevoel van veiligheid word weggenomen door de aardbeving vooral voor kinderen in gezinnen. De schade aan de huizen komt in deze documentaire ook aan bod en ze tonen hoe de NAM deze schade gaat afwikkelen. De gezinnen zijn afkomstig uit Bedum en Middelstum.

Plaats een reactie