Amerikaanse Sungevity gaat zich vestigen in Duitsland

eonbuilding

Het online zonnepanelenbedrijf uit Amerika Sungevity gaat zich vestigen in Duitsland in verband met een samenwerking met EON. Afgelopen jaar startte Sungevity al een pilot in Nederland. 

Sungevity heeft voldoende klanten ervaringen in sales door zijn installatie”s en onderhoud. EON verbind met de samenwerking haar klantenbestand eraan, en kan toekomstige klanten een scherpere prijs bieden.

EON investeerde in het verleden al in Sungevity met 70 miljoen dollar gezamelijk met Jetstream Ventures en GE Ventures. In Nederland werkt Sungevity samen met Zonline. Het Amerikaanse bedrijf kan snel zonnepanelen leveren zonder een bezichtiging van de daken.

Duitsland is de geschikte plek om uit te breiden aldus Sungevity, in Duitsland is zonne-energie goedkoper dan in de Verenigde Staten. En het Duitse model is kleiner en kost de installatie dus minder. Door hoge capaciteit voor zonne-energie in Duitsland denken de Amerikanen dat Duitsland wel klaar is voor het grote aanbod.

In Amerika staat Sungevity op de 3e plaats waar het aankomt op zonne-installatie’s, de vraag is nu of dit succes ook zal aanslaan in Duitsland.

Bron: Greentechmedia

Plaats een reactie