Apple breid duurzame doelstellingen uit

renewable-green-energy

Apple wil haar doelstellingen met betrekking tot duurzame energie gaan uitbreiden. Het bedrijf zegt dat ze 60 keer zoveel meer stroom verbruiken dan voor hun eigen faciliteiten. Daarom wil Apple voldoende duurzame energie opwekken om geheel in de eigen behoefte te kunnen voorzien.

Uitbreiding groene energieprojecten

Ze willen meer projecten opzetten om 100% aan groene energie te kunnen produceren. Dit kan komen uit zonne-energie, windenergie en biomassa of geothermische energie. Apple begrijpt dat dit tijd nodig heeft en dat het zelfs jaren zal duren. Hun main focus is momenteel China daar zijn ze al bezig met een groot zonne-energie project.

Apple kan moeilijk voet aan Britse wal zetten

Het probleem is alleen wel de Britse overheid zij maken het buitenlandse bedrijven steeds moeilijker om Britse bedrijven over te nemen. Afgelopen maart blokkeerde het Verenigd Koninkrijk nog een grote Russische oliegigant. De oliegigant wilde aandelen kopen in een gasveld gelegen in de Noordzee. Dit gasveld was weer onderdeel van RWE AG moederbedrijf van Essent.

Uitstoot CO2 ook aangepakt

Wereldwijd draait 87% van Apple’s bedrijven al op duurzame energie, het broeikaseffect was de afgelopen maanden 34,2 mln ton wat ze hebben uitgestoten.

Apple gaat desondanks door met haar doelstellingen, ze hebben hun datacentrums al voorzien van duurzame energie, hun retailstores draaien al op wind en zonne-energie. Ook hun CO2 beleid word aangepakt. En Apple draagt mede bij aan het vergroenen van een groot land als China.

Groene energie tarieven checken?

Ook bij ons op Power.nl vergelijkt u gemakkelijk groene energie tarieven, dit is zelfs binnen een aantal seconden gedaan. Benieuwd of deze tarieven goedkoper zijn of wilt u graag een steentje bijdragen aan een beter milieu? Zoek dan samen met ons uit hoeveel goedkoper dit is. Start groene energie vergelijken en beslis het zelf.