Apple’s gebouwen zijn volledig over op duurzame energie

Alle gebouwen van Apple zijn volledig overgegaan op duurzame energie. De Apple stores, hun kantoren en datacenters draaien overal ter wereld op duurzame energie. Apple is hiervoor ook samenwerkingen aangegaan om duurzame energieprojecten op te zetten. Een goed voorbeeld is de constructie van Apple Park Campus. De campus is voorzien van een enorm zonnedak, dat het hele donutvormige complex verduurzaamd. Het zonnedak van Apple’s campus heeft een geïnstalleerd vermogen van 17 megawatt.

Apple zet groene voetstappen in energie

Apple zit dan ook niet stil en heeft meerdere groene projecten opgezet waaronder in China. In China hebben ze verschillende windenergie en zonne-energie projecten gerealiseerd. Zo zijn ze ondertussen ook bezig met de bouw van twee nieuwe datacenters in Denemarken. Wanneer deze klaar zijn dan kunnen ze voorzien in hun eigen energiebehoefte.  Omdat Apple samenwerkt met leveranciers voor de ontwikkeling van haar producten, hebben zij niet de complete regie in wat de leveranciers doen. Negen leveranciers van Apple zijn inmiddels ook actief met het verduurzamen van hun productieprocessen.

Belofte ingelost: Alle Apple gebouwen draaien op 100% duurzame energie

Het concern deed een aantal jaren terug al een belofte om al haar gebouwen op 100% duurzame energie te laten draaien. Deze belofte hebben zij ingelost en hebben momenteel wereldwijd 25 duurzame projecten lopen. Verder heeft Apple de CO2 uitstoot weten terug te dringen met 58%. Ondanks het feit dat Apple nu de duurzame structuur in handen heeft blijven zij in eerste instantie de maker van de iPhones en overige Apple producten. Toch kan Apple met haar eigen duurzame energieprojecten de eigen energiekosten zo laag mogelijk houden.

Grote bedrijven gaan massaal over op groene energie

Wanneer groene energie wordt teruggeleverd aan het net, vermengt het zich onbewust met grijze energie. Ook daar heeft Apple iets op gevonden, zij werken met groene certificaten. Zo kunnen zij de herkomst van hun eigen groene energie aantonen. Meerdere grote bedrijven zijn overgegaan op duurzame energie. Google, Facebook en Amazon zijn ook een voorbeeld op dat vlak. Google neemt al sinds 2016 windenergie af van Eneco. Op die manier kan het datacenter van Google draaien op groene energie.

 

 

Plaats een reactie