Beleggingen in duurzame energie toegenomen

 

groene energie

Bloomberg New Energy Finance heeft nieuwe cijfers gepresenteerd waaruit blijkt dat er sinds 3 jaar weer meer beleggingen zijn gedaan in duurzame energie. Uit de cijfers blijkt dat het een stijging betreft van 16%.

Sinds 3 jaar een stijgende lijn te zien

De grootste economieën zoals China en Amerika hebben een grote duit in het zakje gedaan. Europa blijft juist achter wanneer het om duurzame energie investeringen gaat. In 2011 werd voor ruim 268 mrd euro belegd in duurzame energie, alleen daarna namen de investeringen af. Vorig jaar werd er eindelijk weer meer geïnvesteerd en dat ging om een bedrag van 262 mrd euro.

Zon en wind hebben de meeste investeringen

Het aandeel zonne-energie steeg met 25% en windenergie met 11%. Ook bleek uit de cijfers dat er 10% meer was geïnvesteerd in elektrische auto’s. Er word door Bloomberg wel een kanttekening gezet bij de dalende benzineprijzen en olieprijzen, want dat zorgt weer voor hogere prijzen in de duurzame energiesector.

Voor Europa waren de investeringen mager hier werd een stijging geconstateerd van amper 1%. Nederland heeft met haar investering in windpark Gemini van 3,2 mrd euro het ook niet slecht gedaan. China steekt met kop en schouders erboven uit met een stijging van 32% gevolgd door Japan met 12% en Amerika met 8%.

Bron: Kijkmagazine.nl