Belgische huishoudens kunnen in 2016 €250 besparen op energiekosten

belgie-energie-vergelijkenDe Vlaamse autoriteit Vreg heeft in haar jaarlijkse marktonderzoek geconstateerd dat een gemiddeld gezin in België zo’n €250 per jaar kan besparen op de energiekosten. Alleen al het kiezen voor een goedkoper stroomproduct levert een besparing op van €94 per jaar. Voor de goedkoopste gasproducten besparen ze nog eens €155 per jaar. ZZP & MKB kunnen wel zo’n €1400 per jaar besparen op hun zakelijke energiekosten.

Vreg doet ieder jaar marktonderzoek

De Vreg doet elk jaar onderzoek naar de markt voor de energie en gasprijzen in België. Het bleek ook nog eens dat er weer een record aantal aan overstappers is geweest. Zo zijn de prijzen voor elektriciteit en aardgas met 16.47% gedaald voor particulieren en de zakelijke markt zagen een daling tegemoet van 13.74%. Het gaat hier om de kale prijzen voor elektriciteit en gas de overige kosten zitten hier niet bij in.

Stilleggen kerncentrales drijft handelsprijzen elektriciteit op

Anderzijds zijn de groothandelsprijzen voor elektriciteit wel weer gestegen omdat de kerncentrales in België en Frankrijk zijn stilgelegd. De kerncentrales openhouden zorgt misschien wel voor lagere energieprijzen maar de transitie naar duurzame energie word hiermee vertraagt. De energierekening in het algemeen is voor inwoners van België wel hoger geworden omdat de gratis elektriciteit is afgeschaft en men moet nu een hogere bijdrage aan de Turteltaks voldoen.

Belgische gezinnen kunnen energie vergelijken op internet

Belgische huishoudens doen er nog altijd goed aan om hun prijzen voor elektriciteit en gas te vergelijken om zodoende te kunnen besparen op hun energiekosten. In België zijn er voldoende aanbieders in goedkopere energie en gasproducten waardoor men kan kiezen voor een goedkopere energie aanbieder.

Plaats een reactie