Bespaar energie als u op vakantie bent!

De zomervakantie staat weer voor de deur. Velen van ons zullen we weer de zon opzoeken. Het vakantiegeld is net weer binnengekomen en dat betekent dat we weer een nieuwe vakantie kunnen boeken. Wilt u ook energie kunt besparen als u op vakantie met bent? Lees onze tips.

1. Pak de sluipverbruikers aan!

Er zijn talloze sluipverbruikers in huis. Hierbij kunt u denken aan de computer, de oplaadkabels voor uw smartphone(s) en tablets, het koffiezetapparaat of de muziekinstallatie. Onbewust verbruiken de apparaten allemaal energie zonder u dat doorheeft. Zelfs als deze elektronica niet aan staat dus. Dat noemt men ook wel sluipverbruik. Het is daarom raadzaam om die stekkers er allemaal uit te trekken wanneer u op vakantie gaat.

2. Maak de koelkast leeg en zet deze uit

Gaat u binnenkort op vakantie? Houd daar dan alvast rekening mee wat betreft uw koelkast. Probeer deze zoveel mogelijk leeg te krijgen, voordat u op reis gaat. U kunt de koelkast vervolgens uitzetten en daarmee bespaart u weer energie. Dit is tevens een goed moment om de koelkast eens helemaal schoon te maken. Zorg ervoor dat u de koelkastdeur op een kiertje houdt. Dan blijft de koelkast lekker fris en ruikt deze niet muf wanneer u weer thuiskomt van uw vakantiebestemming.

3. Zet de vriezer uit

Niet alleen de koelkast mag uit tijdens uw vakantie. Ook de vriezer mag gerust uit. Zorg er eveneens voor dat deze helemaal leeg gaat. Dat is direct ook een goed moment om de vriezer te laten ontdooien. Ook hiervoor geldt: laat de vriezer op een kiertje staan als u op reis gaat.

4. Zet de thermostaat terug naar 15 graden Celsius

In de zomermaanden weet u het nooit helemaal zeker. Het kan nog best weleens frisjes worden. U wilt natuurlijk niet dat uw huis onnodig wordt verwarmd. Stel de temperatuur van de verwarming daarom in op 15 graden Celsius.

5. Zet de boiler uit

U hoeft thuis geen warme douche te nemen als u op reis bent. De boiler zorgt er echter wel continu voor dat het water wordt opgewarmd. Dat is natuurlijk zonde. Zet de boiler daarom uit als u op vakantie gaat.

6. Tijdschakelaar

Veel vakantiegangers kiezen ervoor om de lichten in huis aan te laten. Daarmee willen mensen laten zien dat zij wel ‘gewoon’ thuis zijn. Hopelijk weerhoudt dat de inbrekers van huis. Echter is dat natuurlijk niet bepaald duurzaam. Immers branden de lichten continu en dat is onnodig energieverbruik. Gelukkig kunt u ook een tijdschakelaar gebruiken. Daarmee kunt u de kosten beperkt houden, omdat u gewoonweg een bepaalde tijd kan inschakelen wanneer de lichten aan- en uitgaan.

Nóg meer besparen?

Wilt u graag nog meer vakantiegeld overhouden? Dan kunt u er ook voor kiezen om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Met behulp van onze handige energievergelijker kunt u namelijk gemakkelijk en snel overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Met slechts enkele klikken op de knop stapt u namelijk gemakkelijk over. Door jaarlijks overstappen kunt u jaarlijks genieten van een fikse welkomstkorting. Daarmee kunt u al gauw 300 euro op jaarbasis besparen.

PS: gaat u tijdens uw vakantie kamperen? Bekijk dan ons artikel: ‘Duurzaam kamperen? Schaf deze elektronica aan!