Bespaar met een warmtepompdroger op energie

bespaar met een warmtepompdroger op energieEr kan op vele manieren bespaard worden op energie. Bespaar met een warmtepompdroger op energie. Want de traditionele wasdroger verbruikt veel meer. Hoe kan dat? Laten we de condensdroger als vergelijkingsmateriaal gebruiken. Want een warmtepompdroger komt daar wel mee overeen. Het verschil is dus dat de warmtepompdroger een stuk zuiniger is.

Is een wasdroger echt nodig?

Eigenlijk hebben we niet zozeer een wasdroger nodig. Dat is wel het geval bij de wasmachine. Want de kleding op de hand wassen zou enorm veel tijd in beslag nemen. De was ophangen kan nog wel en gebeurd nog steeds regelmatig. Maar het kan zijn dat door de drukte van alledag dat men toch een wasdroger wenst. Toegegeven: het neemt ons extra werk uit handen. Dus als u toch een wasdroger in huis wilt kies dan voor de warmtepompdroger.

Het verschil uitgelegd

Waarom dat zo is dat gaan we nu uiteenzetten. Een condensdroger heeft ten opzichte van de afvoerdroger het voordeel dat een condensbak het vocht opvangt. De afvoerdroger heeft een aparte slang die u uit het raam moet hangen. Anders zou het wel heel vochtig worden in huis. De condensdroger voorkomt dat. U kunt de condensdroger rechtstreeks op de afvoer aansluiten. Overtollig vocht verlaat direct de condensdroger. Of als u geen mogelijkheid heeft om de condensdroger aan te sluiten op de afvoer, dan gebruikt u de opvangbak.

Deze condensbak zit op dezelfde plek zoals bij de wasmachine waar we het wasmiddel in kunnen doen. Deze bak is wel groter want er komt condens in terecht. U zult dat ervaren als water, want het condens verandert later ook in water. U dient deze bak regelmatig te legen. Meestal doet men dit na elke droogbeurt. Een verouderde wasdroger zal snel zo’n 3 kWh per droogbeurt verbruiken. Een condensdroger iets meer laten we zeggen 2 kWh.

Een warmtepompdroger verbruikt de helft minder aan energie

Een warmtepompdroger daarentegen zal nog minder energie verbruiken. De warmtepompdroger zal tussen de 0.60 kWh en 1 kWh verbruiken. Dit hangt af van het energielabel. Dus als er meer plussen achter de A staan dan is deze ook zuiniger. Waarom de warmtepompdroger zuiniger is is om het volgende:

  • Een warmtepompdroger is voorzien van een pomp (compressor)
  • Het bevat tevens een koelmiddel die door middel van compressie warmte vrij maakt.
  • De warmte die vrijkomt maakt de was droog
  • De condenslucht wordt gerecycled en opnieuw door de warmtepompdroger geblazen

Dus warmte dat vrijkomt wordt opnieuw gebruikt. Dit wordt herhaald gedurende de droogbeurt. En omdat de lucht wordt hergebruikt neemt het minder aan stroom. Daardoor bespaart u op uw energiekosten. Het kan zelfs de helft aan stroom schelen.

Let altijd op de frequentie van uw droogbeurten

Bij elk apparaat geldt: hoe vaker deze wordt gebruikt hoe meer stroom er nodig is. Dus ook bij het gebruik van een warmtepompdroger dient u te letten daarop. Een gezin zal ongeveer 6 droogbeurten per week draaien. Het verschil is dan zo’n €180 per jaar besparing ten opzichte van een oude wasdroger.

Wat kost een warmtepompdroger mij?

De warmtepompdroger is alleen wel duur in aanschaf. Voor circa €700 schaft u er eentje aan. Dan is deze voorzien van een A+++ label. Schaft u er eentje aan met een label van A+? Dan betaalt u rond de €450. Dat is dus een significant verschil. Een A+ label is tegenwoordig niet eens meer als zuinig te betitelen. Maar het is altijd beter dan een B,C of D label. En er zijn nog voldoende huishoudens die een dergelijke wasdroger met deze labels in huis hebben staan.

Verdien uw aanschafkosten deels terug door over te stappen

Uw energiekosten zullen dus lager worden als u de warmtepompdroger gaat gebruiken. De aanschafkosten kunt u ook sneller terugverdienen door over te stappen. Want met een gemiddelde overstap bespaart u ook snel €350 per jaar. Dan heeft u de helft van de warmtepompdroger al terugverdiend. Sowieso is elk jaar energie vergelijken een must. Want de geboden kortingen zullen resulteren in een lager voorschot. Probeer ten alle tijde te besparen op uw energieverbruik.

Zoveel tips om te besparen dus pas ze ook toe!

Dit kan op zoveel manieren en het is eigenlijk best simpel. Bespaartips genoeg. Wilt u weten welke energieleverancier u helpt te besparen op de aanschafkosten van uw nieuwe duurzame droger? Start dan gelijk met energie vergelijken. Binnen een aantal seconden ziet u de beste energie aanbiedingen van dit moment.

 

Plaats een reactie