Bespaar op energiekosten voor de winter

energiekosten

De winter van 2015/2016 klopt alweer op de deur, en de temperaturen beginnen te dalen. Dat betekent dat de verwarming weer een aantal graden hoger moet om onze woningen te verwarmen. 

Bespaar slim op uw energiekosten

De meeste huishoudens hebben wel de algemene kennis om hun verwarming zo slim mogelijk te gebruiken. Want het gebruik van de verwarming kost ons gas. Maar voor degenen die er niet zo mee bezig zijn: zet de verwarming wanneer u thuis bent gewoon een graad lager dan normaal. Dit levert al gauw een besparing van €50 per jaar op, ook kunt u s’avonds voordat u gaat slapen ook de thermosstaat al uit zetten, de warmte blijft immers nog wel even hangen.

Bespaar op uw gasverbruik en verlichting

Wij weten niet op welke stand u de thermosstaat zet wanneer u gaat slapen, maar wanneer u de thermosstaat 5 tot 7 graden lager zet dan normaal bespaart u nog eens extra €100 per jaar. Houdt eens bij hoelang u gebruik maakt van de douche, wanneer u uw douchebeurt zou inkorten met een minuutje kunt u al gauw €30 per jaar besparen. Alleen al deze tips besparen u €180 per jaar.

Men is geneigd om gezellig alle lampen aan te zetten om de donkere dagen door te komen, en dat is ook logisch.. de dagen worden korter en de donkere uren duren langer. Maar het besparen op uw verlichting kan u ook zo’n €35 per jaar opleveren wanneer u uw lampen verwisseld voor een zuinige spaar of ledlamp.

Zoek de stroomvreters in huis op

Verbruik ook zo min mogelijk kilowatturen door te besparen op uw elektriciteitsverbruik. U betaalt per kilowattuur dus bespaar daar dan ook op. Geen standby standen voor uw huishoudelijke apparaten gebruiken maar zet ze ook echt uit. Ongemerkt vreten die apparaten veel stroom. Een koelkast of vriezer kan niet uitgezet worden, maar heeft u uw tweede koelkast ook echt nodig?. Als dat kan zet dan de tweede koelkast of vriezer uit en gebruik deze in de zomer weer. Meestal is een tweede koelkast handig in de zomer maar in de winter weer niet.

Ventileer maar niet te lang

Loop uw stopcontacten na en haal laders die niet gebruikt worden eruit. Klinkt vreemd maar zet uw raam iedere dag even tien minuutjes open voor een goede ventilatie in huis. Een frisse wind doet wonderen en een hoge luchtvochtigheid in huis is ongezond.

Vergelijk energierekening 2016

Verder kunt u nog op uw energiekosten voor de komende winter besparen door een energievergelijking te maken. Er is recentelijk aangekondigd dat de energierekening 2016 goedkoper word omdat de variabele energietarieven in 2016 worden verlaagd. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen als zou overstappen naar een variabel energiecontract?

Energie vergelijken en besparen

Start met energie vergelijken om te weten hoeveel u precies kunt besparen op uw energierekening. De gemiddelde besparing voor een huishouden met gemiddeld energieverbruik kan al snel oplopen tot wel 700 euro per jaar.

Plaats een reactie