Bespaar op uw gasverbruik

Is uw CV-ketel toe aan vernieuwing? Neem een HR-ketel. Waarom? Een HR-ketel is zuiniger in verbruik dan de huidige cv ketels. De prijs voor een hoge rendementsketel is even duur in aanschaf als voor een VR-ketel. Huishoudens die een gewone CV-ketel hebben hebben daarnaast ook nog eens een boiler of een geiser, dit zorgt ervoor dat er extra energie verbruikt word. De CO2 uitstoot en hoge energierekening zorgen voor een extra belasting van het milieu en uw portemonnee.

Een HR-ketel is een zogenoemde doorstroomketel. Deze ketels hoeven geen water op te slaan in een apart vat om het te verwarmen. Dit bespaard u energie. Wel duurt het langer voordat uw water op de gewenste temperatuur is. Met het plaatsen van een HR-ketel kunt u tot ruim 400 euro besparen per jaar.

De HR-ketels zijn voorzien van een warmtewisselaar en een A+ pomp ook heeft het een zelf regulerend systeem ingebouwd. Met deze functie’s kan het toestel gebaseerd op een ingesteld verbruikersprofiel zelf het comfort en energiezuinigheid regelen. Het ingebouwde Mult-gasblok is al aangepast op toekomstige gassoorten zoals biogas of schaliegas.

Meerdere fabrikanten zoals Atag en Nefit bieden goede combiketels aan. Ook is er de mogelijkheid om de HR-ketel te huren of te leasen. Lees daarom vantevoren goed de voor en nadelen voordat u overgaat op een HR-ketel. Voor verdere informatie kunt u kijken op www.milieucentraal.nl.

Plaats een reactie