Besparen met de wasdroger

Iedere week stopt u naar alle waarschijnlijkheid weer kilo’s aan wasgoed in de wasmachine. Een groot gedeelte daarvan verdwijnt vervolgens weer in de wasdroger. Uw kleding is dan weer snel droog en dan kunt u vervolgens uw kleding weer dragen. Veel Nederlanders kiezen er echter ook voor om de was op te hangen. Sommige mensen doen dit om de kwaliteit van de kleding te behouden, terwijl anderen hun was ophangen om te besparen op de energiekosten. Immers is de droger een flinke energievreter. In dit artikel leest u hoe u kunt besparen met de wasdroger.

1. Droog alles in een trommel

Heeft u maar weinig was? Stop het allemaal in een trommel en kies niet voor meerdere droogbeurten. Alleen als de trommel echt te vol wordt, is het raadzaam om de was te verspreiden. Alle losse droogsessies zullen namelijk alleen maar zorgen voor meer energieverbruik.

2. Kies voor een automatisch programma

Het is aan te raden om te kiezen voor een automatisch programma. Hier wordt de vochtigheid automatisch aangepast over het type was dat erin zit. Dat is de meest efficiënte manier.

3. Centrifugeer op een hoog toerental

In sommige gevallen ontkomt u er niet aan om uw wasdroger te gebruiken. Immers heeft u het apparaat ook niet voor niets. Als u uw wasdroger gebruikt, is het raadzaam om te kiezen voor een hoog toerental. Er verdwijnt dan aanzienlijk uit uw was binnen een kortere periode. Kies voor een kort programma, maar wel een hoog toerental. Daarmee kunt u flink besparen met de wasdroger.

4. Houd de filter goed schoon

Iedere droger heeft een pluizenfilter. Voordat u een nieuw droogbeurt begint, is het belangrijk dat u deze filtert even kort reinigt. Het is slechts een kleine moeite, waardoor de was sneller droogt. Bovendien gaat uw wasdroger ook langer mee. Twee voordelen van een klein beetje werk.

5. Nieuwe droger kopen?

Beschikt u momenteel over een vrij oude droger, die allesbehalve energiezuinig is? Wellicht is deze dan aan vervanging toe. Als u een nieuwe droger kopen gaat, kunt u dan letten op het energielabel. Kies bij voorkeur altijd voor energielabel A+++. Dit is de meest energiezuinige variant. Op jaarbasis kunt u dan flink besparen op de energierekening.

Daarnaast is het raadzaam om een wasdroger te kopen, die past bij uw gezin. Heeft u een groot gezin? Dat betekent dat u ook meer vuile kleren en meer beddengoed krijgt. Kies dan ook voor een grotere wasdroger. Heeft u daarentegen een klein gezin of woont u alleen of met een partner? Dan is een kleinere variant natuurlijk ook voldoende.

6. Maak géén gebruik van de droger

De beste energiebesparende tip is deze natuurlijk: door er geen gebruik van te maken, betaalt u ook geen droogkosten. Het bespaart namelijk op energieverbruik én het is beter voor uw kleding. Indien u ervoor kiest om uw was binnen op te hangen, is het belangrijk dat u goed ventileert. Daarmee voorkomt u schimmelvorming in uw woning. Tevens is goed ventileren goed voor uw gezondheid.

Nog meer besparen op energielasten?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energielasten? Dan is het raadzaam om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Energie vergelijken loont: u kunt tot wel 450 euro op jaarbasis besparen. Twijfel daarom niet langer en stap ook over naar een nieuwe energiemaatschappij.

Plaats een reactie