Besparen op de energierekening 2016/2017

energiekosten verlagen

Het besparen op de energierekening zal altijd een terugkerend item zijn want we zullen ook altijd de kosten ervan moeten betalen.  En omdat de energieleveranciers hun prijzen voor gas en elektra tussentijds wijzigen zal energie besparen jou geld opleveren mits je het goed aanpakt.

Wat is energie besparen precies?

De meeste consumenten denken bij energie besparen aan gas besparen maar willen daarop het liefst niet inleveren en dat hoeft ook niet. Toegegeven als je de verwarming uitzet dan verbruik je ook zo min mogelijk gas. Maar niemand wil in de herfst, winter en het voorjaar in de kou zitten. Maar door een paar minieme veranderingen aan te brengen zul je slim energie kunnen besparen en ook nog eens geld overhouden.

Gasverbruik temperen en een lagere gasrekening

We geven dit al vaker aan en deze tip blijft belangrijk: stel je thermostaat een graad lager in, de besparing die je hiermee doet is €50 per jaar. Zorg ook dat je de verwarming alleen gebruikt in de kamers waar je ook moet zijn de hele dag of avond. Dus het heeft weinig zin om die slaapkamer te verwarmen als je er toch niet bent. En slapen in een verwarmde slaapkamer is niet zo fijn. Het blijkt dat door de kamer goed te ventileren dat je nachtrust erop vooruit gaat. Zo bespaar je weer extra €50 per jaar waarmee het totaal alweer op €100 per jaar komt.

Start met verduurzamen

Vooral in de winter wanneer het koud is springen we het liefst zo snel mogelijk onder de douche en het liefst langer. Logisch ook want wanneer je warmte moet verlaten van de douche dan is dat onaangenaam. Maar de lengte van je douchebeurt draagt wel bij aan een verhoogde gasrekening. Houdt ramen en deuren goed gesloten zodat je de warmte zoveel mogelijk binnenshuis houden kan. In dat geval is een goede isolatie ook van belang. Lees ook ik wil mijn huis verduurzamen voor extra tips.

Houdt de teugels in de hand wat betreft je energieverbruik

Zorg in welk seizoen dan ook dat je inzicht houdt in je energieverbruik want daarmee voorkom je hoge kosten aan het einde van het jaar. Begin nu alvast met het terugdringen van je energieverbruik zodat je geld overhoudt in plaats van dat je moet bijbetalen. Het zit hem echt in de kleinere dingen zoals het gebruik van je wasdroger of vaatwasser.

Elektra besparen door te bezuinigen

Deze producten zijn ideaal om te hebben maar kunnen wanneer je er te makkelijk mee omgaat kan het je heel veel geld kosten.  Het ophangen van de was kan prima op zolder zodat je wasdroger niet aan hoeft. Het lijkt onbelangrijk: maar loop alle stekkers in huis maar eens na, laat niet onnodig stekkers in het stopcontact zitten. Hiermee bespaar je ook enkele tientjes per jaar aan elektra.

Koop die wasmachine met energielabel A+++

In het kader van verduurzamen kun je wanneer je toch al van plan was die nieuwe wasmachine aan te schaffen ook kijken naar een duurzame variant wasmachine die heel zuinig met energie omgaat. Dit zelfde geldt voor de wasdroger en vaatwasser. Apparatuur met een A+++ label zorgen ook voor een lager elektraverbruik.

Elektra en gas vergelijken heel simpel

Energie besparen levert voor huishoudens geld op daarom is het ook van belang. Je kunt profiteren van verschillende welkomstpremie’s door de aanbiedingen in elektra en gas met elkaar te vergelijken. Je kunt daar zelfs tot €450 per jaar mee uitsparen. Start daarom vandaag nog met elektra en gas vergelijken en bereken direct het bedrag wat je kunt besparen op de energierekening 2016/2017.

 

 

Plaats een reactie