Besparen op gas tijdens koude wintermaanden

Besparen op gas tijdens koude wintermaanden heeft dat nut? Veel consumenten denken dat ze dan meteen in de kou moeten zitten. Dit hoeft helemaal niet, en u zult geen kou lijden als de thermostaat één graad lager staat. Deze ene graad maakt al €80 verschil per jaar. We willen er natuurlijk warmpjes bij blijven zitten. En dat kan echt, maar met mate. Want in de winter verbruiken we namelijk veel meer gas. En dat betekent dat uw cv ketel overuren maakt waar u voor moet betalen.

Besparen op gas met lagere temperaturen

Ons lichaam zelf is een soort kachel dat merken we tijdens het bewegen. Een flinke wandeling zorgt ervoor dat we het warm krijgen. Als de thermostaat één graad lager wordt gezet dan past ons lichaam zich aan. De gemiddelde temperatuur in huis is 20 graden om het behaaglijk te houden. Zet u deze op 22 graden dan is het meer dan warm en kost het u geld. Bedenk ook eens waar u de verwarming aan heeft staan. Het is onnodig om de radiator in het toilet aan te houden. Zo lang zitten wij niet op het toilet.

Een warm dekbed prima vervanger voor radiator

En uw slaapkamers hebben juist verse aanvoer van lucht nodig, u kunt dus deze radiatoren gerust uitzetten. Uw warme dekbed houdt u immers warm. Als u enkel de radiatoren aan laat staan in de kamer waar u het meeste bent, dan scheelt dit enorm op uw gasverbruik. Dan spreken we al van een besparing van minimaal €150 per jaar. Ga creatief te werk en maak er een sport van om te besparen. Schaf warme dekens aan voor op de bank. Ze zijn er in allerlei kleuren en materialen. Een kleurrijk detail voor uw woonkamer en u zit er warmpjes bij.

Eerder op bed gaan scheelt in gasverbruik

Vroeger gingen ze vroeger naar bed in de winter om lekker warm onder de dekens te kruipen. Het scheelde enorm in het gasverbruik. U kunt dus eerder op bed gaan met een goed boek of u kijkt nog tv vanuit uw bed. De grootte van uw huis speelt ook een rol in het gasverbruik. Ook de ligging van uw woning is van belang. Bewoont u een vrijstaande woning? Dan stookt u automatisch meer. In een appartement is dat een ander verhaal daar heeft u te maken met woningen boven, onder en naast u. Pak de isolatie in huis goed aan, in een vrijstaande woning is het van belang om de muren goed geïsoleerd te hebben. En de ramen dienen ook voorzien te zijn van dubbel glas.

Energie vergelijken voor een lagere energierekening

Zorg voor dikke gordijnen voor de ramen op die manier houdt u al flink wat kou tegen. Isolatie strips bij de ramen zorgen ervoor dat er geen warmte verloren gaat. Met het toepassen van deze tips zult u blij verrast zijn met de volgende eindafrekening. Besluit dan ook nog eens om opnieuw te starten met energie vergelijken. Zoek dan naar de goedkoopste gasprijzen en stap over. U zult zien dat u het jaar daarop weer flink heeft bespaard op uw gaskosten.

Plaats een reactie