Besteding in groene energie afgenomen

duurzameenergie

Volgens het Bloomberg New Energy Finance report is er in 2013 minder aan geld aan groene energie besteed. De Verenigde Staten, China en Europa zagen dit met 12% dalen.

De daling is te danken aan de opkomst van zonne-energie deze is juist toegenomen, de aanschafprijzen voor zonnepanelen waren een stuk goedkoper dus werd zonne-energie aantrekkelijker. De duurzame energiesector zag daardoor zijn investeringen teruglopen.

De risicolanden profiteren alleen nog niet van de opkomst in zonne-energie klimaattechnisch bekeken, de oplopende temperaturen in Australie of Soedan met zijn overstromingen. De temperatuur wereldwijd loopt op, zo heeft Suriname ineens te maken met hagelbuien die in de praktijk eigenlijk niet eens kunnen met hun warme klimaat. Het klimaat moet veranderd worden, zo moet de uitstoot verminderd worden en moeten we zo min mogelijk fossiele brandstoffen proberen te verbruiken. Er zijn landen waar subsidie’s uitgegeven worden om fossiele brandstoffen te verbruiken. De tegenpolen zorgen voor een onbalans waar er 88 mrd dollar gesubsidieerd word aan duurzame energie, gaat er 500 mrd dollar aan subsidie naar fossiele brandstoffen.

Plaats een reactie