Bij Greenchoice zelf hernieuwbare bron uitkiezen

Greenchoice wil groene energie zo dichtbij mogelijk brengen. Daarom mogen klanten zelf hun hernieuwbare bron uitkiezen. Door de postcode in te vullen ziet men welke beschikbare bronnen er dichtbij zijn. Het blijkt dat consumenten nieuwsgieriger worden. Ze willen weten waar hun groene energie wordt opgewekt. Greenchoice levert al sinds 2001 groene energie en probeert Nederland schoner te maken.

Nieuw platform Greenchoice ”Energie Dichtbij”

Ze hebben daarom een nieuw project gelanceerd: Energie Dichtbij. Consumenten kunnen dan online bekijken welke hernieuwbare bronnen er actief zijn in de buurt. Dit kan afkomstig zijn van een windpark, maar net zo goed van een particulier die zijn eigen opgewekte energie aanbiedt. Tegenwoordig levert Greenchoice dan ook aan meer dan 400.000 klanten groene energie. Het gas dat zij leveren is bosgecompenseerd.

Vooral lokale windenergie populair

De grootste bron waar Greenchoice gebruik van maakt is Nederlandse windenergie. Het percentage uit deze bron is 50% gevolgd door biomassa met 28%. Een klein percentage van Nederlandse zon van 1% en 1% van Nederlandse waterkracht energie. De overige percentages zijn afkomstig van Europese bronnen. Greenchoice bouwt verder aan een duurzame omgeving. Het streven is om in de komende twee jaar ook de grootzakelijke klanten geheel te kunnen voorzien van groene energie

Nieuwe afnemers voor producenten en particulieren

Lokale energieproducenten worden door Greenchoice in contact gebracht met nieuwe afnemers. De klant staat centraal en mag dus kiezen waar zijn groene energie vandaan komt. De beste manier om te verduurzamen is om groene energie uit Nederland te kiezen. Europese bronnen dragen namelijk niet bij aan onze verduurzaming. Bent u een bewuste verbruiker? Dan kunt u ook kiezen voor groene energie. Vergelijk de Greenchoice tarieven met uw eigen tarieven. Wie weet hoeveel u besparen kunt.

 

 

Plaats een reactie