Blijven de netwerkkosten ook vast over de periode waarin de leveringsprijzen vast zijn?

De ACM berekend ieder jaar de netwerkkosten voor de regionale netbeheerders, dit kan per jaar veranderen. Dit staat los van de prijzen van energielevering. Het heeft puur te maken met uw aansluiting op het gas en lichtnet. De netwerkkosten blijven vast gedurende uw looptijd. Erna kan het veranderen als u kiest voor een nieuw energiecontract.

Energieleveranciers kunnen een marge berekenen over de maandelijkse vaste kosten. Denk aan de huur van een slimme energiemeter of administratiekosten!

Welk energieproduct past bij u?

Start met energie vergelijken om te zien welke energieleverancier de ideale keuze is. De kosten voor de levering van uw energie en gas staan namelijk los van de netwerkkosten dus daar kunt u wel zelf de hand in houden door een prijsvergelijk energie te maken. Omdat de netwerkkosten bij uw netbeheerder liggen kunt u daar helaas niet mee overstappen laat staan vergelijken. Het vastrecht kan wel weer verschillen per aanbieder en u doet er goed aan deze prijzen ook te vergelijken. Energieleverancier A met een laag vastrecht kan de energieprijs juist weer hoger maken dus laat u niet in de luren leggen maar vergelijk alles.

Leveringstarieven energie vergelijken

Uw leveringstarief voor energie en gas maken het verschil daarom zult u in de prijsvergelijking energie ook zien welke energieleverancier u de goedkoopste aanbieding doet. Met die wetenschap word het vergelijken van energie al een stuk eenvoudiger en betaalbaar. Houd daarin de regie en bereken uw voordeel en wat het u exact gaat opleveren aan kortingen.

De energiekorting kunt u vervolgens weer in uw zak steken. U als trouwe klant wordt in de meeste gevallen niet beloond voor het blijven, en als u toch word beloond is deze korting miniem. Kijk dus gerust om u heen voor een andere en goedkope energieleverancier. EnergieVergelijking.nl staat klaar met hulp bij het energie vergelijken. Het overstappen en aanvragen van een nieuw energiecontract moet u zelf doen maar we maken de keuze wel gemakkelijker voor u.

Plaats een reactie