Capaciteit zonnepanelen toegenomen met 50%

 

zonnecelpanelen

Netbeheer Nederland heeft cijfers gepubliceerd over de geïnstalleerde zonnepanelen in Nederland. In 2014 is er een toename gemeten van 50%.

In de laatste maanden van 2014 werd bij Netbeheer 882 MW geregistreerd. In 2013 was dat nog maar 591 MW. De laatste 3 maanden van 2014 werd 93 MW toegevoegd en werd er tevens een stijging gemeten van het aantal huishoudens die zonnepanelen installeerden. De maanden daarvoor was er niet zoveel geregistreerd.

Netbeheer Nederland heeft deze cijfers aan de hand van het aantal registraties op energieleveren.nl op deze site kunnen particulieren hun zonnepanelen aanmelden. Dit betekend dat de cijfers voor zonne-energie nog hoger liggen, omdat men niet verplicht is zich te registeren op de website.

Wanneer de zakelijke sector met zijn zonne-energie projecten zouden worden meegerekend en de groep die zich niet heeft aangemeld, dan zou de schatting op 1.1 GW aan capaciteit opleveren. De laatste jaren zijn de prijzen voor zonnepanelen goedkoper geworden, dit trekt men veelal over de streep om tot aanschaf over te gaan.

Wilt u ook besparen op uw energiekosten? vergelijk dan alle groene stroom leveranciers op EnergieVergelijking.nl.

Bron: Groene Courant

Plaats een reactie