Consument kiest voor bindende afspraak voor duurzame energie

stemmen

TNS Nipo heeft een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Greenpeace. Uit deze gegevens blijkt dat een 69% van de Nederlandse consumenten een bindende afspraak wil met betrekking tot het opwekken van duurzame energie. Europa moet meer duurzaam gaan opwekken.

Nog eens 70% van de ondervraagden vind ook dat iedere EU-lidstaat aan afspraken gehouden moet worden om energie te gaan besparen, denk aan grote gebouwen en in het verkeer. Nederland komt voor op het lijstje van minste presterende landen. Er moet meer geld worden gestoken in de duurzame bronnen zoals zonne-energie, windenergie en biomassa. Ook klinkt er een grote voorkeur om te gaan besparen op energie. De kiezer heeft tevens een voorkeur voor geïmporteerde energie uit Amerika, Noorwegen en Noord Afrika.

Na de crisis met Rusland is de consument meer gebrand op het feit om onafhankelijk te worden, en dan met name van Rusland. Greenpeace Joris van Wijnhoven zegt: Maar ons kabinet wil zich aan geen van deze duidelijke uitgesproken wensen commiteren

Greenpeace pleit voor het terugdringen van de CO2 uitstoot (55%), schonere energie (45%). In totaal zijn er 1086 kiezers ondervraagd die zich bevinden in de 6 grootste politieke partijen zoals: CDA, D66, PvdA, PVV, SP, en VVD.

Bron: Nu.nl

 

Plaats een reactie