Consumenten met een vast energiecontract betalen teveel

energieprijzen jaarafrekening 2015

UnitedConsumers heeft een onderzoek gedaan waaruit bleek dat consumenten met een vast energiecontract stelselmatig teveel betalen. De prijzen voor de energielevering zijn in vergelijking met 2012 17% gedaald. Alleen consumenten met een variabel tarief zijn goedkoper uit.

Consument betaald enorm veel belasting over energie

De BTW en energiebelasting zijn wel gestegen maar desondanks zijn de energieprijzen momenteel goedkoper. De consumenten die een vast energiecontract hebben gesloten van meerdere jaren zoals 3 jaar en 5 jaar betalen veel te veel voor hun energienota. Dit komt omdat een consument met een vast contract het hoogste tarief voor levering betaald en daar bovenop komt de belasting nog eens die ook hoog is.

Gastarieven en stroomtarieven gedaald

Van de energienota bestaat ruim een derde uit BTW en energiebelasting dit zorgt mede voor een te hoge energienota. Als je de vergelijking pakt van wat nu tegenwoordig voor gas en stroom word betaald dan loont het zeker om eens een energievergelijking te maken. De tarieven voor gas zijn de afgelopen drie jaar met 17,5% gedaald, en de tarieven voor stroom met 14,7%.

Vergelijk  en bekijk

De andere oorzaken die een lagere of juist hogere energierekening veroorzaken zijn ook de prijzen voor olie en gas wereldwijd deze zijn ook van invloed op het energietarief. Bent u die consument die een vast energiecontract heeft gesloten? Doe dan eens een vergelijking en bekijk hoeveel u teveel betaald. Klik op energie vergelijken en bekijk ons Energieadvies. Er zijn een aantal energieleveranciers die uw boete vergoeden bij het verbreken van uw energiecontract dus laat u niet weerhouden om over te stappen.

Bron:Managersonline

Plaats een reactie