De beste temperatuur om in te slapen

Wat is de beste temperatuur om in te slapen? Mag u de verwarming aardig hoog hebben staan óf mag dit juist wel een tikkeltje lager? U leest het in dit artikel.

Gemiddelde temperatuur om in te slapen

In principe bestaat er een vuistregel: 15 graden Celsius. Dat is het algemene advies voor woningen met een HR-combiketel en radiatoren. Beschikt u over vloerverwarming? Dan kan de thermostaat op zo’n 17 tot 18 graden Celsius blijven, anders duurt het de volgende dag te lang voordat deze weer warm is.

Hoeveel kan ik besparen?

Als u de thermostaat iedere avond terugdraait, kunt u daarmee zo’n 80 euro op jaarbasis besparen. Dat kan iets meer of minder zijn, want dat is immers ook afhankelijk van uw type woning.

Heeft u vloerverwarming en zet u de verwarming iedere avond lager? Dan is een besparing van circa tien procent haalbaar. Dat is natuurlijk zeker de moeite waard.

Wanneer zet ik de temperatuur lager?

Beschikt u thuis over een klokthermostaat? Dan kunt u de temperatuur eventueel op een vast tijdstip instellen. Dan weet u zeker dat u het niet vergeet. Een uur voordat u op bed gaat mag de temperatuur al lager. Beschikt u niet over een klokthermostaat? Zet de thermostaat dan handmatig lager. Eveneens een uur voordat u op bed gaat.

Overdag ook een lagere temperatuur?

Natuurlijk kunt u deze truc overdag ook toepassen. Als er niemand thuis is, kan de temperatuur prima omlaag. Daarmee bespaart u nóg meer op uw energierekening.

Op vakantie?

Gaat u op vakantie? Dan kunt u de temperatuur zelfs nog lager instellen. U kunt de temperatuur dan instellen op ‘vorstvrij’. Dan verbruikt u niet onnodig energie. Laat de radiatoren wel open in huis, zodat u de kans op bevriezing verkleint.

Een slimme thermostaat?

Eventueel kunt u ook nog kiezen voor een slimme thermostaat. Met behulp van dit handige apparaatje kunt u programma’s instellen. Als u niet thuis bent, zal de thermostaat zich daarop aanpassen. Daarmee kunt u ontzettend gemakkelijk besparen. Bovendien heeft u er ook geen werk van. U kunt alles gemakkelijk via uw smartphone of tablet besturen. Wel zo handig als u bijvoorbeeld op uw werk bent of buiten de deur bent.

Nog meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u natuurlijk gemakkelijk energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Daarmee kunt u zo’n 400 euro op jaarbasis besparen. De energievergelijker werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan gaat de rekentool aan de slag. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuten!

Plaats een reactie