De meest uitgestelde klusjes in huis

Er zijn waarschijnlijk verschillende klusjes die u graag uitstelt. Toch kan het fijn zijn om hier toch eens naar te kijken. Als u de volgende klusjes namelijk uitvoert, zult u namelijk ook energie gaan besparen.

Verwarming ontluchten

Hoort u weleens getik en/of geborrel uit de radiatoren of de verwarmingsbuizen? Dan is het belangrijk dat u de verwarming eens ontlucht. U hoeft daar geen expert voor te zijn, want het is eigenlijk erg gemakkelijk. Met behulp van een ontluchtingssleutel, een doekje en een kwartiertje van uw tijd heeft u de verwarming binnen no-time gelucht.

Cv-ketel bijvullen

Zodra de drukmeter van de ketel onder een bar staat, is het belangrijk dat u de cv-ketel weer eens bijvult. Daarvoor heeft u nodig: een emmer, een slang, een waterpomptang, een doekje en een kwartiertje van uw tijd. Zorg ervoor dat u de thermostaat laag zet en de stekker uit de cv-ketel haalt. Vervolgens kunt u de slang aansluiten op de waterkraan. U kunt de cv-ketel vervolgens vullen. Blijf deze vullen totdat de meter weer tussen de 1,5 en 2 bar staat. De vulkraan kan vervolgens weer dicht. Uiteraard mag de stekker nu weer in de cv-ketel en kunt u de thermostaat weer op de normale temperatuur zetten.

Afvoer reinigen

Niemand wordt blij van een verstopte afvoer. Daarom is het ook belangrijk om deze regelmatig te reinigen. Er zijn verschillende oplossingen waar u voor kunt kiezen. Zo kunt u kiezen voor een soda of natuurazijn. Schenk een van deze twee producten met heet water door de afvoer heen.

Afzuigkap reinigen

In een afzuigkap zit een filter verwerkt. Iedere drie maanden is deze aan vervanging toe. Deze zit dan vol met vet, waardoor de afzuigkap minder goed werkt. Bovendien is er een verhoogd risico voor brandgevaar. Het rooster kunt u echter ook schoonmaken in een bak water. Stop hier een citroen bij in en laat het even weken. Vervolgens kunt u de afzuigkap aanzetten en het vuil van het rooster verwijderen.

Wasmachine en vaatwasser

Zowel de wasmachine als de vaatwasser krijgt op den duur te maken met vet en vuil. Dat kunt u te lijf gaan met een scheut natuurazijn. Laat beide machines op een hoge temperatuur draaien en u zult merken dat deze weer schoon zijn. Vergeet ook niet om de filters te reinigen.

Energie besparen?

Met behulp van de bovengenoemde klusjes kunt u al snel energie besparen. Wilt u echter nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u er ook voor kiezen om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen.

Plaats een reactie