De tien grootste energieverbruikers in huis

Iedereen weet dat wasmachines en wasdrogers een groot gedeelte aan elektriciteit verbruiken. Het energieverbruik van de wasmachine kost gemiddeld zo’n 30 euro per jaar. En zo zijn er veel meer dingen in huis die zonder dat u het door heeft geld kosten. Simpelweg omdat het ding is aangesloten op het energienetwerk van uw huis.

De lader van uw telefoon, uw tv, computer, koelkast.. Het energieverbruik van een senseo koffiezetapparaat en de (heet) waterkoker zijn een aanslag op het budget! De föhn en de stijltang zijn ook enorme energievreters die u al snel tientallen euro’s kan kosten! In de regel geldt, hoe minder energie u verbruikt, hoe lager uw energiekosten.

Welke apparaten verbruiken veel elektriciteit?

  1. Extra koelkast of vriezer
  2. Plasma televisie
  3. Elektrische boiler
  4. Waterbed
  5. Wasdroger
  6. Airco
  7. Thuistap
  8. Sauna
  9. Verlichting
  10. Vijverpomp

Extra comfort kan ook extra stroom verbruiken

Veel grote huishoudens hebben de luxe in het bezit te zijn van een extra koelkast of vriezer die zij plaatsen in de garage of bijkeuken. Het is handig dat is toegegeven want u kunt hierdoor extra etenswaren invriezen die u op een later tijdstip weer kunt gebruiken. Het invriezen van maaltijden zorgt weer voor een besparing op uw boodschappen en u heeft altijd extra eten op voorraad. Maar deze apparaten zorgen wel voor een hoger energieverbruik en dat ziet u terug op uw energierekening. Een oude koelkast heeft een verbruik van ongeveer 550 kWh per jaar en dat komt neer op €120 per jaar aan elektriciteit.

De eerste plasma tv in uw bezit?

Wanneer u nog in het bezit bent van de plasma televisie die bijvoorbeeld in uw woonkamer staat of op één van de slaapkamers dan neemt deze ongemerkt ook veel elektriciteit. Het verbruik van een plasma scherm is 420 Kwh per jaar waarvoor u dus €90 betaalt. De televisie’s die erna uitkwamen zijn de LCD en de huidige LED tv’s deze verbruiken respectievelijk €35 en €0 per jaar. Dat is een stuk zuiniger dus .

Constante temperatuur of even wachten tot het water warm is

Een elektrische boiler is heel handig om te hebben want een boiler zorgt ervoor dat uw water op een constante temperatuur blijft. Maar het verwarmingselement wat in de boiler zit verbruikt ook elektriciteit.  Een gemiddelde boiler verbruikt per jaar 1800 kWh en dat komt neer op €400 aan elektriciteitskosten.

Slaapcomfort en de bijkomende kosten

Een waterbed hebben geeft u het het comfort om lekker te slapen, daar staan waterbedden dan ook garant voor. Maar wist u dat een waterbed ook elektriciteit verbruikt? Het verbruik ligt tussen de 320 kWh en 1200 kWh per jaar, dit is afhankelijk van het soort bed. Een waterbed word constant verwarmt en op temperatuur gehouden voor het slaapcomfort. Maar dit kost u dan wel tussen de €70 tot en met €260 per jaar aan elektriciteit voor uw waterbed.

Was ophangen of drogen?

De wasdroger word vaak beschreven wanneer het gaat om het stroomverbruik het jaarlijkse verbruik van de o zo fijne wasdroger komt op circa 200 kWh of meer wat u €50 kost. Dan is de was ophangen op zolder of wanneer het weer dit toelaat toch een goedkopere optie.

Verkoeling kost geld

En dan de Airco dit apparaat biedt heerlijke verkoeling in de zomers, maar is dat echt nodig? Want een Airco verbruikt 160 tot 400 kWh per jaar, dit betekent dat u daar ook weer €95 bij het energieverbruik mag optellen.

Lekker biertje tappen of gewoon in de koelkast

De afgelopen jaren een vaker gezien fenomeen: De beertap! oftwel de handige thuis tap waarmee u zelf biertjes kunt tappen op de gezellige barbecue. Dit handige apparaat kan u €110 per jaar kosten wanneer u deze vaak gebruikt. Om het bier constant koud te houden verbruikt deze veel stroom en dat ziet u terug in de kWh’s : 500 kWh.

Misschien onbelangrijk: Maar er zijn huishoudens die een ingebouwde infrarood sauna hebben in hun woning, het zijn er dan niet veel maar ook dit verbruik wilden we u niet onthouden: 400 kWh is circa €90 per jaar.

Bespaar op uw energieverbruik

Wanneer u dit allemaal optelt bij elkaar ziet u dat het energieverbruik in uw woning echt hoog is wanneer u in het bezit zou zijn van deze apparaten. Een ingebouwde sauna hebben we gelukkig niet allemaal, maar een waterbed, waterboiler zijn toch gauw apparaten die we wel in veel huishoudens terugzien.

Energie vergelijken?

Het is aan u om op uw energieverbruik te letten, wij tonen u de kosten van deze apparaten aan. Nu weet u waar u op letten moet als u uw energieverbruik wilt gaan verlagen. Nog een optie om op het energieverbruik te bezuinigen is het starten met energie vergelijken op EnergieVergelijking.nl.

Plaats een reactie