De zolder isoleren

Het is ontzettend belangrijk om uw woning goed te isoleren. Dat zorgt ervoor dat het gedurende de wintermaanden lekker warm blijft en in de zomer blijft het juist lekker koel. Warmte stijgt én daarom is het ook ontzettend belangrijk om uw zolder te isoleren. Verder zijn er nog enkele belangrijke redenen om deze ruimte te isoleren. De zolder isoleren: hoe pakt u dit aan?

Lekkende warmte

Warmte stijgt. Dat is ook de reden dat de zolderruimte goed geïsoleerd moet worden. Het dak is dan ook hetgeen waar de meeste warmte verloren gaat. Toch wordt het dak ook vaak vergeten. Als de zolderruimte ook nog eens bewoond wordt (of er wordt bijvoorbeeld gespeeld door kinderen), is het erg belangrijk dat deze ruimte wel goed geïsoleerd wordt. Heeft u alleen maar spullen op zolder? Ook dan kunt u deze zolderruimte goed isoleren. Het zorgt namelijk ook voor bescherming tegen schimmels, temperatuurverschillen en ongedierte. U wilt natuurlijk niet dat uw spullen beschadigd raken.

De zolder isoleren: de voordelen

Als u uw zolder isoleren gaat, bent u ervan verzekerd dat er geen onnodige energie verloren gaat. De warmte blijft immers lekker in huis. Dat scheelt in stookkosten, waardoor de energierekening weer lager wordt. Daarnaast wordt de lege ruimte in het dak ook nog eens gevuld, waarmee u voorkomt dat ongewenste ongedierte zich hier gaat nestelen. Bovendien voorkomt het schimmels, omdat de ruimte extra droog blijft. Tot slot verbetert dakisolatie het energielabel van uw woning. Daarmee stijgt de waarde van uw woning ook.

Verschillende typen isolatie

Natuurlijk verschillen alle daken van elkaar. Dat betekent dat er dus ook zeer verschillende soorten isolatie zijn. Er kan dus ook op meerdere manieren worden geïsoleerd. Bij een plat dak zijn er bijvoorbeeld ontzettend veel mogelijkheden. Zo kunt u onder andere kiezen voor koud-dak-isolatie, warm-dak-isolatie of omgekeerd-dak-isolatie. Voor een puntdak kunt u echter gebruikmaken van isolatie aan de binnenkant met EPS-platen of glaswol. Het is raadzaam om u hierin te laten adviseren door een expert.

Nog meer besparen op uw energierekening?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u ook ontzettend veel geld besparen door simpelweg over te stappen van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. De energievergelijker geeft precies aan welke aanbieder het goedkoopste is.

Vul bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis van deze gegevens zet de vergelijker de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan.