Delta energie verlaagt variabele energietarieven wie volgt?

stroomprijzen 2016

Ondanks de problemen waar energieleverancier Delta mee te kampen heeft, hebben ze wel al aangekondigd hun variabele energie en gastarieven te gaan verlagen per 1 juli 2016 zo schrijft Nu.nl. Een huishouden in het bezit van een variabel energiecontract zal €145 per jaar minder gaan betalen voor zijn energie en gasverbruik.

Welke energieleveranciers verlagen nog meer de energieprijzen?

De vraag is welk energiebedrijf gaat volgen met het verlagen van haar energie en gasprijzen?. De energieprijzen liggen al een stuk lager dan de voorgaande jaren en de energiebedrijven kunnen hun energie en gas dan ook heel goedkoop inkopen. Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking heeft op dit moment een variabel energiecontract dus zij profiteren er dan ook van. Nu.nl schrijft verder ook dat de gasprijzen lager zullen worden, wat een welkome verrassing zal zijn vooral nu de belasting op gas verhoogd is.

Vaste energieprijzen de goedkoopste

Toch blijkt dat de vaste energieprijzen lager liggen dan de variabele energieprijzen. De meeste consumenten kiezen over het algemeen dan ook voor een jaarcontract bij een energieleverancier. De keuze valt al gauw voor een flinke welkomstpremie die geboden wordt bij overstappen. Huishoudens zijn zich dan ook bewust dat zij de vrijheid hebben om te kiezen waar dat vroeger niet het geval was. Het voordeel dat zij ermee behalen is dan ook groot en het scheelt enorm in de energiekosten die zij per maand anders moesten betalen.

Energie vergelijken voor de hoogste welkomstpremie

Door alle welkomstpremie’s van alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken kunnen huishoudens met gemak berekenen hoeveel zij gaan besparen. Een objectieve energievergelijking blijft dan ook een pré voor de consument omdat ze zo alleen weten waar de hoogste besparing te behalen valt. U kunt wachten tot 1 juli 2016 om te bekijken welke energieleveranciers hun energieprijzen hebben verlaagd en u kunt nu alvast starten met energie vergelijken om uw voordeel te berekenen. EnergieVergelijking.nl neemt de energieprijzen in haar vergelijker op zodat u geen enkele aanbieding hoeft te missen.