Deutsche bank positief gestemd over Zonne-energie

 

De Deutsche bank is zeer positief over het rendement van de markt Zonne-energie. De bank stelt dat 75% van de markt over 18 maanden geen subsidie meer nodig heeft voor de financiering van de zonnepanelen.

Derde groeifase ingeluid

De zonne-energie markt betreed de derde goeifase, in deze fase is de zonne-energie rendabel genoeg voor consumenten en bedrijven om op eigen benen te kunnen staan. De Deutsche bank rapporteert dat driekwart van de energiemarkt binnen 18 maanden kan omschakelen van niet duurzaam naar duurzaam zonder de benodigde subsidie’s.

Prijzen zonnepanelen goedkoper

De prijzen zijn gekelderd en beginnen in balans te komen. De prijzen voor PV Modules  komen op $ 0,60 per watt inclusief de plaatsingskosten komt dit uit op $ 1,20 per watt. Zonne-energie word opgewekt voor $ 0,10 tot $ 0,20 per kilowattuur.

Prijzen aardgas nog voorloper en gunstiger

Aangezien de aardgasprijzen momenteel heel laag zijn, overschaduwt dit wel de aantrekkelijkheid om te gaan investeren in zonne-energie, maar dit is een tijdelijke tendens.

Deutsche bank wil kleine consument gaan stimuleren

De deutsche bank richt zich ook op de kleinverbruikers deze markt is nog in ontwikkeling, wanneer deze groep ook gestimuleerd wordt dragen ook zij bij aan de groeiende zonne-energie. Wel zullen de energiemaatschappijen hier hinder van gaan ondervinden, omdat consumenten die zelf zonne-energie op gaan wekken geen energiemaatschappij meer nodig zullen hebben, of in ieder geval in mindere mate. Met het stijgen van de stroomprijzen en de onzekerheid ervan zal de consument sneller naar alternatieven gaan zoeken, en laat dat dan duurzame zonne-energie zijn.

Plaats een reactie