DGB Energie

DGBWilt u graag meer weten over de energieleverancier DGB Energie? Dan kunt u zich inlezen over deze energiemaatschappij op deze pagina. U leest hier onder andere over de actuele tarieven, welkomstkortingen en de score op het gebied van duurzaamheid. Gebruik onze vergelijkingstool om direct over te stappen naar DGB Energie.

DGB Energie Informatie

[child_pages more=”Lees meer” use_custom_title=”custom_cc_title” orderby=”title” order=”ASC” hide_excerpt=”true” list=”true” cols=”2″]

Over DGB Energie

DGB Energie is opgericht in 2001 door Mark Logtenberg. Het bedrijf kwam voort uit De Groene Belangenbehartiger. Sinds 2007 is het bedrijf echter volledig zelfstandig. DGB Energie is opgericht als een Oer-Hollands bedrijf met haar wortels in de Nederlandse agrarische sector. Men koopt collectief energie in voor de verduurzaming in de agrarische sector. Ook levert de energieleverancier ‘gewoon’ aan huishoudens. De meeste stroom wordt geleverd uit biomassa. Daarnaast wordt er energie opgewekt middels zon- en windkracht.

Actuele tarieven van energieleveranciers

Op de website van DGB Energie staan de actuele tarieven genoteerd. Er is geen mogelijkheid om de exacte energiekosten te berekenen op de website. Tevens heeft deze energieleverancier zich niet aangemeld voor onze energievergelijker. De tarieven op de website van DGB Energie zijn bovendien exclusief leveringskosten, netwerkkosten en belastingen.

Wilt u liever live en actueel tarieven bekijken? Dan kunt u de onderstaande vergelijkingstool raadplegen. U kunt dan gemakkelijk de verschillende energieleveranciers vergelijken. Vul bij voorkeur uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de energietool de kosten personaliseren. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan.

100 procent groene stroom

DGB Energie levert uitsluitend groene stroom. U heeft daarmee ook niet de mogelijkheid om te kiezen voor grijze energie. 91 procent van de opgewekte stroom komt voort uit biomassa. Circa zeven procent wordt opgewekt middels windkracht en de resterende twee procent bestaat uit zonne-energie. Daarmee is het een duurzame energieleverancier.

In 2015 leverde het bedrijf echter nog wel grijze energie. Het bedrijf heeft dan ook flinke ‘sprongen’ gemaakt: in 2013 was het aandeel grijze energie nog 83 procent. Vanaf 2016 was het een volledige duurzame energieleverancier.

Normaal- en daltarief

Beschikt u thuis over een dubbele meter? Dan heeft u de mogelijkheid om te profiteren van een dubbeltarief. U betaalt gedurende de daluren dan een lager energietarief. Gedurende de normale uren betaalt u iets meer dan het enkeltarief. De daluren gaan op doordeweekse dagen in om 21.00 or 23.00 uur en eindigen om 07.00 uur. Ook gedurende de weekenden en tijdens feestdagen profiteert u van het lagere tarief. In de overige uren betaalt u het normaaltarief.

Gebruikt u veelal energie gedurende de daluren? Dan kan een dubbeltarief aantrekkelijk voor u zijn. Gebruikt u daarentegen juist doordeweeks overdag veelal energie? Dan kunt u beter kiezen voor het enkeltarief. Houd er rekening mee dat de verschillende tussen dal- en normale uren niet meer zo hoog is als ‘vroeger’. Als u écht wilt besparen op uw energielasten, is het belangrijk dat u uw huis verduurzaamt. Dat kan onder andere door uw huis goed te isoleren en door energiezuinige apparaten aan te schaffen.

De slimme meter

De slimme meter gaat de analoge meter vervangen. Nieuwbouwhuizen vanaf 2012 worden direct voorzien van een slimme meter. Ook overige huishoudens zullen een slimme meter krijgen. Dit moet voor eind 2020 gerealiseerd zijn. Uw netbeheerder komt deze meter gratis bij u thuis plaatsen. Daarvoor staat u op een wachtlijst. De netbeheerder werkt per regio en zorgt zodoende voor de vervanging. Wilt u voorrang op plaatsing van de slimme meter? Dan kan dat tegen betaling. Daarvoor betaalt u eenmalig 72,60 euro.

Deze nieuwe digitale meter heeft een aantal voordelen. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet meer handmatig de meterstanden door te geven. DGB Energie kan de meterstanden namelijk gemakkelijk van afstand uitlezen. Tevens kunt u een slimme thermostaat koppelen aan het apparaatje. Daarmee heeft u altijd live inzicht op uw verbruik. Zodoende kunt u veel gemakkelijker energie besparen.

Maandelijks of tweemaandelijks ontvangt u een rapport van DGB Energie. In het rapport staat uw energieverbruik genoteerd. Daarmee heeft u gemakkelijker inzicht op de kosten.

Salderingsregeling

Beschikt u thuis over zonnepanelen? Dan wekt u ook uw eigen energie op. DGB Energie zal deze kosten verrekenen met uw verbruik. Wekt u meer op dan dat u verbruikt? In dat geval zorgt DGB Energie voor een terugleververgoeding. Dit staat ook wel bekend als de salderingsregeling.

Slimme thermostaat

Op moment van schrijven heeft DGB Energie (nog) geen slimme thermostaat op de markt gebracht. Uiteraard bent u wel vrij om zelf een universele slimme thermostaat aan te schaffen. Deze kunt u vervolgens (laten) installeren in uw meterkast.

Een slimme thermostaat is ontzettend handig. Zo kunt u verscheidene programma’s instellen, waarmee u op een eenvoudige wijze energie kunt besparen. Zo leert het apparaatje uw manier van leven kennen. Als u niet thuis bent, zal de slimme thermostaat de temperatuur in huis lager zetten. Ook kunt u verscheidene programma’s instellen, waarmee u gemakkelijk energie bespaart.

Betaalmethoden bij DGB Energie

Bij DGB Energie betaalt u uw maandelijkse termijnbedragen middels automatische incasso. De automatische incassodatum is standaard iedere 22ste van de maand. Wilt u liever niet betalen middels automatische incasso? Dan biedt het bedrijf nog een ander mogelijkheid: u kunt de betaling contant verrichten op het kantoor in Hardenberg. U heeft dus niet de mogelijkheid om per factuur te betalen.

Meterstanden doorgeven bij DGB Energie

Heeft u bericht ontvangen van DGB Energie, inzake het doorgeven van de meterstanden? Dan kunt u uw meterstanden doorgeven via MijnPortaal. Indien u nog geen account heeft op MijnPortaal, kunt u de meterstanden doorgeven aan de klantenservice. De contactgegevens van de klantenservice staan onderaan deze pagina.

DGB Energie kan op meerdere redenen vragen om de meterstanden. Zo vraagt het bedrijf bij aanmelding om uw meterstanden. Ook voor uw jaar– of eindafrekening vraagt het bedrijf naar uw meterstanden. Daarmee kunnen zij de rekening opmaken. In het geval van een verhuizing kan het bedrijf ook vragen naar de meterstanden.

Beschikt u over een slimme meter? Dan hoeft u uw meterstanden niet door te geven. Dit kan namelijk op afstand worden uitgelezen door DGB Energie. Wel zo gemakkelijk, want daar heeft u dan zelf geen werk van. Heeft u wel een slimme meter, maar krijgt u toch bericht van DGB Energie? Dan kan dat twee oorzaken hebben:

  • U heeft DGB Energie geen toestemming gegeven voor het op afstand uitlezen van de meterstanden;
  • U heeft te maken met een technische storing in de slimme meter. In dat geval kan uw netbeheerder u assisteren.

Uw contract bij DGB Energie opzeggen?

Wilt u uw contract bij DGB Energie opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf. Als u echter overstapt naar een andere energieleverancier, hoeft u uw contract niet opzeggen. U geniet namelijk van de gratis overstapservice en uw nieuwe energieleverancier zal om die reden uw contract bij DGB Energie opzeggen.

DGB Energie rekent een standaard opzegtermijn van 30 dagen.

Overstappen met boete naar DGB Energie?

Als u wilt overstappen naar DGB Energie, is het belangrijk dat u pas overstapt als u een contract heeft met onbepaalde looptijd. DGB Energie neemt een eventuele overstapboete namelijk niet over. U zult die dus zelf moeten betalen.

Benieuwd naar de energieleveranciers die de overstapboete wel overnemen? Bekijk dan ons actuele overzicht.

Hoe kan ik overstappen naar een nieuwe energieleverancier?

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit. Helaas is DGB Energie niet aangemeld via onze vergelijkingstool. Als u naar deze energieleverancier wilt overstappen, zult u naar de website van het bedrijf moeten surfen.

Het nadeel daarvan is, is dat u niet verscheidene energieleveranciers kunt vergelijken. Dat kan wel met behulp van onze energievergelijker. U ziet dan altijd welke energiemaatschappij in uw geval het goedkoopste is. Voer hierbij uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis van deze belangrijke gegevens kan onze rekentool de kosten personaliseren.

Optioneel kunt u ook nog filteren op duurzaamheid, vast of variabel energietarief en contractperiode. Het is aangeraden om een contract te kiezen voor een periode van een jaar. Kies bij voorkeur voor een vast leveringstarief. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Stap na een jaar weer over en profiteer dan wederom van welkomstkortingen en acties.

Heeft u een geschikt energiecontract gevonden? Dan kunt u simpelweg klikken op ‘aanvragen’. U kunt vervolgens gemakkelijk uw gegevens invoeren. Vervolgens ontvangt u een bevestiging van de uitgekozen energieleverancier. Vanaf dat moment heeft u standaard nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Dat geldt voor iedere energieleverancier.

Profiteer van de GRATIS overstapservice!

Als u overstapt met behulp van onze vergelijkingstool, profiteert u standaard van de gratis overstapservice. Dat betekent dat u vrijwel niets meer hoeft te doen. Zo zegt uw nieuwe energieleverancier uw oude contract op.

U hoeft alleen nog maar uw meterstanden door te geven aan beide energieleveranciers. Deze gegevens zijn nodig voor de eindafrekening via uw oude leverancier en voor de vaststelling van de termijnbedragen via uw nieuwe energieleverancier. De twee energiemaatschappijen zullen bekijken wanneer het nieuwe contract ingaat. Vaak is dan na de opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Daarvan wordt u uiteraard op de hoogte gebracht door de energieleverancier. Zo verloopt de overstap met behulp van de overstapservice vlekkeloos!

Waarborgsom voor risicoklanten

DGB Energie zal voor iedere nieuwe klant een kredietwaardigheidscheck laten uitvoeren door een externe partij. Op basis van deze check wordt bekeken of u de energierekeningen kunt voldoen. Stel: u heeft in het verleden moeite gehad met het betalen van de energierekeningen. Dan kan deze check negatief voor u uitvallen. In dat geval zult u een waarborgsom moeten betalen. De hoogte van deze waarborgsom verschilt per contract.

Bent u benieuwd naar de energieleveranciers zonder waarborgsom? Dan kunt u onze handige overzicht bekijken.

Hoe kan ik DGB Energie contacteren?

U kunt op meerdere manieren contact opnemen met deze energieleverancier. U kunt eventueel ook eerst de veelgestelde vragen pagina van DGB Energie raadplegen. Staat uw vraag en/of antwoord hier niet bij? Dan kunt u gemakkelijk contact opnemen met het bedrijf.

Op werkdagen, van 08.30 tot 17.00 uur, kunt u contact opnemen met het nummer 0523 – 68 33 39. Daarvoor betaalt u het lokale tarief. Stuurt u liever een mail naar DGB Energie? Dan kunt u gebruikmaken van het contactformulier op hun contactpagina. Tevens kunt u rechtstreeks een mail sturen naar info@dgbenergie.nl

De bedrijfsgegevens van DGB Energie zijn als volgt:

DGB Energie | Energiecentrum Hardenberg
Adres:
Lange spruit 1a, 7773 HE Hardenberg
Telefoonnummer:
0523 – 68 33 39 (lokaal tarief)
E-mailadres:
info@dgbenergie.nl
KvK-nummer:
08 17 34 12
Btw-nummer:
NL819246074B01

Wilt u nog meer weten over DGB Energie? Dan kunt u de officiële website van het bedrijf raadplegen.

Contact opnemen óf een reactie plaatsen

Wilt u graag contact met ons opnemen? Omdat u bijvoorbeeld nog vragen heeft over deze energieleverancier? Of omdat u nog vragen heeft over het vergelijken met behulp van onze energietool? Dan kunt u een bericht sturen via het contactformulier op onze contactpagina. Tevens heeft u de mogelijkheid om een reactie te plaatsen. De reactie is openbaar en zichtbaar voor andere bezoekers. Op werkdagen reageren wij graag op uw vragen, opmerkingen en/of reacties. We horen graag van u.

Vergelijk DGB Energie met andere energieleveranciers

[child_pages siblings=”true” show_current_page=”false” orderby=”title” order=”ASC” list=”true” cols=”2″]

Hoe is uw ervaring met DGB Energie? Geef hieronder een sterrenbeoordeling en laat ook uw stem achter.

5 gedachten over “DGB Energie”

  1. Sinds 3 maanden overgestapt naar DGB Energie. Via de vastenlastenbond wordt het telefonisch leuk voorgespiegeld, de energiekosten zijn hoger dan andere aanbieders maar de energie is wel groen, de opzegkosten zouden geheel vergoed worden (in mijn geval € 400,00, zijnde 250,00 vorige leverancier en 150,00 van de vorige leverancier vergoede opzegvergoeding). Het maximaal te vergoeden bedrag bedraagt € 250,00, maar pas bij aanvraag van de opzegvergoeding blijkt dat dit wordt vergoed bij een 5-jarig contract en daarnaast wordt het per jaar vergoedt dus slechts € 25,00 per product. Ik heb een 3-jarig contract afgesloten dus krijg slechts een vergoeding van € 150,00. Ik voel me vreselijk in de maling genomen en zit voor 3 jaar vast aan een stelletje oplichters.

    Beantwoorden
  2. Sjonge jonge, werken ze daar nog steeds met die oplichters van de Vastenlastenbond? Deze praktijken hadden ze 2 jaar geleden ook al (toen heette het nog Vastenlastendienst). Deze partij uit Friesland belooft voordeel die ze niet waar kunnen maken en DGB Energie weet dit.
    Pas er mee op mensen. Ga gewoon met een andere energiemaatschappij in zee.

    Beantwoorden

Plaats een reactie