Direct energie? Dien een spoedaanvraag in.

Heeft u een brief ontvangen van uw netbeheerder dat u met spoed een energieleverancier moet zoeken? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Dit noemen ze ook wel de spoedaansluiting.

Er zijn alleen wel een aantal dingen waarop u dient te letten. Bent u afgesloten of dreigt u afgesloten te worden omdat u een betalingsachterstand heeft dan is het zaak om uw energieleverancier te benaderen voor een betalingsregeling zodat u uw gas en energielevering kunt behouden. Komt u er niet uit met uw huidige energieleverancier? Dan moet u zo snel mogelijk op zoek naar een andere energieleverancier die uw energielevering overneemt.

Waarborgsom

In de meeste gevallen vragen energieleveranciers een waarborgsom voor nieuwe klanten waarvan bekend is dat zij een betalingsachterstand hebben klik dan hier om te lezen welke dat zijn. In geval van een te betalen waarborgsom zal de levering geschieden vanaf het moment dat u deze som betaald heeft, dit is dan drie weken na betaling.

Bekijk het overzicht van waarborgsommen per energieleverancier.

Spoedaanvraag doen ivm verhuizing

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u uw energieleverancier heeft opgezegd omdat u gaat verhuizen, of net als starter een nieuwe woning gaat betrekken. In dat geval geldt dan dat u een energieleverancier moet hebben voor de eerste keer. Bent u door alle drukte vergeten een energieleverancier te zoeken? Dat kan natuurlijk gebeuren, de meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om snel een spoedaanvraag bij verhuizing te doen. Essent, Nuon, Energieflex zijn bijvoorbeeld één van de aanbieders die deze dienst aanbieden.

U zult dankzij de mogelijkheid van de spoedaanvraag nooit lang zonder elektriciteit of gas komen te zitten. Uw spoedaanvraag zal binnen 24 uur in behandeling worden genomen. Met vragen kunt u altijd terecht bij de helpdesk van de betreffende energieleveranciers die een spoedaanvraag bieden.

Geldige redenen voor tijdelijke energielevering;

  • een pand dat tijdelijke levering behoeft
  • bouwplaats
  • in geval van faillissement van uw energieleverancier

Energieleverancier failliet

In geval van een faillissement van uw energieleverancier word de noodlevering altijd waargenomen door een andere energieleverancier die als back-up dient, dat is een verplichting die een energieleverancier heeft. U zult daardoor nooit worden afgesloten van uw elektriciteit en gas. Het kan zo zijn dat u toch liever een andere energieleverancier wilt kiezen en daar bent u vrij in.

30 dagen opzegtermijn

Als u niet onder bovengenoemde punten valt en u wilt gewoon overstappen naar een andere energie aanbieder, dan kan dat uiteraard altijd. Wanneer u aangeeft zo spoedig mogelijk over te willen stappen dan moet u rekening houden met een aantal weken verwerkingstijd, dit heeft te maken met het feit dat er een opzegtermijn geld van 30 dagen. Uw energielevering zal niet onderbroken worden omdat u over bent gestapt naar een andere energieleverancier. Alleen het administratieve proces neemt tijd in beslag maar is daar niet van invloed op.


1 gedachte over “Direct energie? Dien een spoedaanvraag in.”

  1. Bestaat er nog wel een legale energie leverancier? De laatste oplichter van mij is Energieflex, waar ik met mijn uitkering hemel en aarde heb bewogen om in de eerste 3 maanden 1000 euro bij mekaar te krijgen. toen ik de afrekening kreeg voor de 1e 6 wkn zonder slimme meter van 398 euro met aftrek voorschot er neg 180 overbleef + 21% btw is 237 die ik niet binnen 7 dgn kon betalen werd ik gelijk afgesloten! U weet toch dat in het contract staat binnen 7 dgn betalen. Maar jullie weten toch dat ik een uitkering heb, waarom sluiten jullie in Godsnaam dan een contract met mij af? Om mij van mij laatste geleende geld te ontdoen, en dan op die manier een bijdrage levert aan mijn ondergang! Flexibele betalings methodes. Leugenaars

    Beantwoorden

Plaats een reactie