Dong energy neemt offshore windpark over in de VS

logo windkracht

Het Deense energiebedrijf Dong Energy heeft de rechten overgenomen van een offshore windpark in de Verenigde Staten, zij namen deze rechten over van RES Americas. Het gaat om een offshore windpark met een capaciteit van meer dan 1 gigawatt in de staat Massachusetts.

Het Deense bedrijf ziet veel potentie in de windsector in de Verenigde Staten omdat het windklimaat vergelijkbaar is met het Noord-westen van Europa. RES Americas won eerder dit jaar de veiling voor het project ondanks het overdragen van de rechten supporten ze nog steeds de ontwikkeling van het windpark.

Dong Energy boort een nieuwe markt aan buiten Europa in de Verenigde Staten en kan in de nabije toekomst een grote rol gaan spelen in de windenergie sector. Dong heeft al één derde van haar geïnstalleerde capaciteit in windenergie zitten, en zij verheugen zich erop om hun kwaliteiten uit te breiden in de Amerikaanse energiemarkt.

Momenteel is Dong bezig met het ontwikkelen van andere windparken in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, deze windparken hebben een capaciteit van 1300 megawatt, zij willen het aandeel in windenergie verhogen tot 6500 megawatt in 2020.

Bron: Energylivenews

Plaats een reactie