Dong Energy sluit contract met J Murphy&Sons voor windenergie

Jmurphy

Het Deense energiebedrijf Dong energy heeft een contract toegekend aan J Murphy & Sons ter waarde van 21.8 mln pond. Met dit contract kan J Murphy & Sons een onshore substation gaan bouwen in het Verenigd Koninkrijk. Het station zal een capaciteit hebben 580 MW.

Station word geplaatst naast National Grid Walpole

Het station komt naast het Britse National Grid’s Walpole in de loop van 2016. J Murphy zal de verantwoordelijkheid hebben voor het verstrekken van alle benodigde apparatuur voor het windproject. John Murphy zegt dat duurzame energie een cruciaal onderdeel is voor het Verenigde Koninkrijk, het is goed voor de economie en de infrastructuur van windenergie.

Windpark voorizet 400.000 huishoudens

Het windpark zal op een afstand van 17 mijl van Blakeney Point aan de kust van Noord Norfolk worden gebouwd. Wanneer het station operationeel gaat dan zal het ruim 400.000 huishoudens in hun energiebehoefte kunnen voorzien.

Miljoenen Britse ponden aan investering

Dong Energy heeft al 50 miljoen pond geïnvesteerd in het te bouwen windpark, en heeft alle goedkeuringen van de Britse overheid al ontvangen om te kunnen bouwen. De Denen werken hard aan hun aandeel in windenergie in Engeland, en zijn op 5 andere locatie’s in het land ook al actief aan het bouwen.

Engeland verwacht met haar windenergie productie een extra 6 MW bij te kunnen bouwen in 2015. In 2020 willen ze een aandeel van 10GW geplaatst hebben.

Plaats een reactie