Dong Energy koopt Duitse offshore windpark

logo windkracht

De Deense energieleverancier Dong energy heeft het ontwikkelingsplan voor een offshore windpark van de Duitse producent voor windenergie Energiekontor gekocht. Het windpark heeft een opwek capaciteit van 238 MW.

Offshore windpark is toekomstig project

Energiekontor heeft om een goedkeuring gevraagd voor het bouwen van de Riffgrund West 2. Als dit goedgekeurd word dan kan de bouw in 2020 beginnen.  De Duitse toezichthouder moet nog offshore locatie’s toekennen en Dong en Energiekontor verwachten geen problemen met de aanvraag.

Dong investeert in meerdere windenergie projecten

Dong Energy is momenteel al bezig met het Riffgrund 1 windpark die een capaciteit heeft van 312 MW. De bouw voor dit windpark is al gestart de commerciële activiteiten zullen medio 2015 starten. De energieleverancier heeft meerdere windenergie projecten lopen zoals 2 windparken op de Duitse Noordzee deze zullen in gebruik worden genomen in 2016.

Duitsland vergroot haar aandeel in windenergie volgend jaar tot en met 3,5 GW. Voorts hebben de Duitsers een doelstelling voor ogen: 6,5 GW aan capaciteit in 2020 en 15 GW in 2030.

Op EnergieVergelijking.nl vergelijkt u Dong energietarieven snel en gemakkelijk. Start met energie vergelijken en bekijk of Dong Energy de goedkoopste groene energie levert.

Plaats een reactie