Energieleveranciers in Drenthe

Energie vergelijken DrentheBent u woonachtig in de provincie Drenthe en wilt u graag besparen op uw energierekening? Dan kunt u energie vergelijken in Drenthe en gemakkelijk online berekenen welke aanbieder het voordeligste is. Voor het gemak staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Dit wordt berekend op basis van uw postcode + huisnummer en uw verbruik. Door online te vergelijken, kunt u ontzettend veel geld besparen. U kunt tot wel 500 euro op jaarbasis besparen en overstappen is gratis én bovendien erg eenvoudig.

Energieprijzen Drenthe

De energieprijzen in Drenthe kunnen flink verschillen per energieleverancier. Immers bestaat er een vrije energiemarkt in Nederland en dus kunnen energieleveranciers sinds 2004 hun eigen energietarieven bepalen. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel energiemaatschappijen waar u uit kunt kiezen. Handmatig vergelijken kost ontzettend veel tijd, maar gelukkig kunt u daarom gemakkelijk via onze energievergelijker berekenen welke aanbieder het voordeligste is. Vrijwel alle energiebedrijven zijn opgenomen in ons vergelijkingssysteem: van budgetmaatschappen tot groene energiemaatschappijen tot de traditionele energiebedrijven. Zo vindt u altijd de deal die bij u past.

Energie aanbiedingen en welkomstacties in Drenthe

Als u energie in Drenthe vergelijken gaat, heeft u keuze uit talloze opties. Zo kunt u onder andere kiezen voor een leuke cashback actie, maar ook kunt u kiezen voor energie met welkomstcadeau. Kiest u voor eerstgenoemde, cashback energie? Dan ontvangt u uw korting terug op uw jaarafrekening of uw eindafrekening. Indien u kiest voor een welkomstcadeau, ontvangt u dit zodra uw nieuwe energieleverancier is gestart met leveren. U kunt eenvoudig energie vergelijken in Drenthe en zodoende controleren welke aanbieder het voordeligste is.

Energie vergelijken in Drenthe: wie is de netbeheerder?

De netbeheerder zorgt ervoor dat u stroom en gas ontvangt op uw woonadres. Daarvoor betaalt u ook kosten, welke u betaalt aan uw energieleverancier. Zij verrekenen dit weer met de netbeheerder. Enexis is de netbeheerder in Drenthe. Deze netbeheerder is ook actief in de provincies GroningenOverijssel, Noord-Brabant en Limburg. Indien u overstapt van energieleverancier, zult u nooit zonder stroom en gas komen te zitten. Immers is het de netbeheerder die dit levert op uw adres. Bij een overstap hoeft u zich dus geen zorgen te maken: wel zo fijn!

Enkele of dubbele meter

In Drenthe kunt u zowel kiezen voor een enkele meter als een dubbele meter. Bij een enkele meter houdt uw energieleverancier altijd hetzelfde tarief aan. Beschikt u echter over een dubbele meter? Dan betekent dit dat u werkt met twee tarieven: een daltarief en een normaal tarief. Het normale tarief geldt in Drenthe op doordeweekse dagen van 07.00 tot en met 23.00 uur. Gedurende de nacht, de weekenden en de nationale feestdagen betaalt u een voordeliger tarief. Houd er echter rekening mee dat de verschillen erg klein zijn geworden. Eerder profiteerde u er meer van als u ’s nachts de wasjes deed.

Stadsverwarming

In deze provincie wordt er nauwelijks gewerkt met stadsverwarming. Toch is deze provincie de provincie met het hoogste gasverbruik. Verscheidene grote gebouwen worden nog steeds verwarmd door een groot leidingnetwerk. In de plaatsen Emmen en Meppel wordt er momenteel gebruik gemaakt van stadsverwarming. Het is onbekend of dit op termijn nog meer wordt. Indien u woonachtig bent in Drenthe, en gebruikmaakt van stadsverwarming, kunt u niet uw eigen warmteleverancier kiezen. Wel kunt u uw stroomleverancier uitkiezen. Daarvoor kunt u stroom vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem.

Leveringstarieven gas

Drenthe ligt onder Groningen en valt voor een groot gedeelte in gasregio 4. Dit is de meest voordelige gasregio. Enkele delen van de provincie vallen echter ook in gasregio 8. In laatstgenoemde gasregio betaalt men iets meer per kubieke meter gas. Het verschil is echter niet bijster groot.

Energie vergelijken in Drenthe en overstappen

Wilt u graag overstappen van energieleverancier en daarmee besparen op uw energierekening? Dan kunt u gemakkelijk energie vergelijken in Drenthe. Via ons vergelijkingssysteem kunt u eenvoudig energieleveranciers vergelijken. Door te vergelijken kunt u tot wel 500 euro besparen. Dat is ontzettend veel geld dat u weer elders kunt investeren. Bereken daarom snel welke aanbieder het voordeligste is en stap over. Overstappen duurt slechts enkele minuutjes. Met behulp van de gratis overstapservice hoeft u uw oude contract ook niet op te zeggen. Mogelijk moet u wel uw meterstanden doorgeven, maar dat is gelukkig erg eenvoudig. Indien dat het geval is, ontvangt u daarvan een bericht.

Plaats een reactie