Drie energieleveranciers krijgen waarschuwing van de ACM over rekening

De Autoriteit Consument en Markt heeft ondanks eerdere waarschuwingen weer drie energieleveranciers op de vingers moeten tikken. Het blijkt dat een aantal zijn energierekeningen nog altijd niet op orde heeft. Eerder dit jaar kwam al naar voren dat de energierekening vanuit de leverancier onduidelijk was. Voor consumenten bleek het lastig na te gaan of zij gekregen hadden zoals was afgesproken.

Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel!

Energierekening bleek niet te kloppen

Andere punten zoals de kosten voor het netbeheer of de toegepaste heffingskorting bleken niet te kloppen. Consumentenprogramma Radar stelde dit al aan de kaak in februari van dit jaar. Daarop kreeg Vereniging Eigen Huis ook veel klachten binnen. De ACM besloot daarop de energieleveranciers te controleren. Zij onderzochten 40 energieleveranciers waar er maar 16 waren die hun energierekening wel kloppend hadden. De overige energieleveranciers moesten hun rekeningen op orde brengen voor 1 juli 2017.

21 energieleveranciers moeten nog wat veranderingen aanbrengen

Er waren 21 energieleveranciers die nog een aantal punten ter verbetering kregen. Maar nog eens 3 energieleveranciers bleken slecht te presteren aldus de ACM. Deze leveranciers hebben een last onder dwangsom gekregen. De duidelijke energierekening moet de consument in staat stellen om deze eenvoudig te kunnen controleren. Op die manier kan de consument besluiten om over te stappen.

Schrijf afspraken op

Het beste wat u kunt doen als u bent overgestapt is de gegevens opslaan of opschrijven. Stel u bent overgestapt en krijgt daarbij een welkomstkorting of cashback korting achteraf dan moet dit te controleren zijn. Schrijf het leveringstarief voor energie en gas op en de eventuele kortingen. Zo kunt u achteraf de energierekening op fouten controleren. Als uw energieleverancier alles op orde heeft dan sturen zij u ook het overzicht per email. Dus de inhoud en afspraken conform het nieuwe energiecontract.

Vraag energieleverancier om duidelijke specificatie

Gebeurt dit niet? Dan kunt u daar ook om vragen, uw energieleverancier is namelijk verplicht dit duidelijk aan u te overleggen. Bijvoorbeeld welk verbruik heeft u doorgegeven tijdens het overstap proces? Schrijf dit ook op. Het komt namelijk vaak voor dat de consument dit zelf achteraf ook niet meer weet. En als zij dit achteraf dan willen controleren dan is dit vaak moeilijker dan gedacht.

De energieleveranciers die hun energierekening wel op orde hadden waren:

Opnieuw energie vergelijken voor 2018?

Van plan om opnieuw uw energierekening te vergelijken? Neem dan rustig de tijd om tot de juiste beslissing te komen. Het moet vooral duidelijk zijn wat u krijgt bij het overstappen naar een andere energieleverancier. U wilt goedkopere energiekosten? Vul dan altijd uw verbruik en adres in. Op die manier kunt u precies uitrekenen hoeveel u gaat besparen. Ook achteraf moet dit te controleren zijn. EnergieVergelijking.nl laat u zien wie de goedkoopste energieleverancier 2018 is.

Energie vergelijken en een berekening van de kosten maken

Plaats een reactie