Duitsland profiteert van zonnige weekenden

 

blauwe-lucht-zonnepanelen

Duitse zonne-energie producenten kunnen drukke weekenden verwachten wanneer het zonnige weer zich zal aandienen. Afgelopen woensdag werd er een top geregistreerd van 27.7 gigawatt. Als Europa’s grootste elektriciteits markt kunnen zij zich klaarmaken voor nieuwe hoogtepunten in de komende weken.

Gebruik zonnepanelen gestegen in een jaar

Vorig jaar in juni werd er een record gevestigd van 24,2 gigawatt maar dit was omdat er minder zonnepanelen waren geregistreerd. Eén gigawatt staat gelijk aan de capaciteit van een kernreactor.

Zonne-energie zal energieprijzen nog meer gaan beïnvloeden

Het zonne-energie record zal een impact hebben op de energieprijzen, vooral in de weekenden wanneer de vraag naar elektriciteit lager is dan door de week. Duitsland heeft de shift van energie uit fossiele brandstoffen naar duurzame energie gemaakt, en dit kostte hun 127 biljoen dollar. Hiermee zijn ze een stuk afhankelijker geworden van energie uit hernieuwbare bronnen. Wanneer windenergie en zonne-energie niet voldoende voorradig zijn kan dit de vraag beïnvloeden, wat weer resulteert in lagere energieprijzen.

Aankomende weken stijging verwacht in zonne-uren

Vanaf aanstaande zaterdag krijgt Duitsland te maken met warmer en zonniger weer, tot aan 21 juni de langste dag van het jaar, zal het aandeel in zonne-energie dagelijks stijgen. Vorig jaar behaalde Duitsland 26% uit duurzame energie waarvan 22% afkomstig was van zonne-energie. De komende tien jaar willen de Duitsers hun aandeel in duurzame energie verhogen naar 45%.

Bron: Bloomberg

Plaats een reactie