Duitsland wekt meeste zonne-energie op

Onze Oosterburen doen het stuk beter waar het om verduurzaming van energie gaat. Nederland doet het een stuk minder met de 10% van onze totale energiebehoefte. Wij nederlanders moeten het hebben van onze windparken en onze biomassa industrie, maar nog loopt Nederland behoorlijk achter.

Duitsers hebben grootste aandeel in zonne-energie opwekken

Op dit moment wekken de duitsers 34 gigawatt aan zonne-energie op. Duitsland subsidieert zijn consumenten bij de aanschaf van zonnepanelen en de ontwikkeling is in rap tempo rijzende. Minister Peter Altmaier heeft wel een plafond ingesteld, wanneer Duitsland voor 52 gigawatt aan zonne-energie produceert stoppen de subsidie’s hierop. De duitse subsidiepot voor duurzame energie word het meest gebruikt voor subsidie’s voor zonnepanelen. Er is tot nu toe 216 mrd aan het verduurzamen besteed  en het overgrote deel ging naar de subsidiëring van zonne-energie.

Nederland is nog teveel gebonden aan opwekken van energie uit fossiele brandstoffen, vandaar dat het voor Nederland veel moeilijker is om zijn aandeel in het verduurzamen van energie te verhogen.

 

 

Plaats een reactie