Dure brandstofprijzen in mei drijven gasprijzen omhoog

dure-brandstofprijzen Het zal u als autorijder vast niet zijn ontgaan: de dure brandstofprijzen. In maart betaalden we voor Euro95 nog €1,67 en voor diesel €1,35 per liter. Nu in mei liggen de prijzen voor Euro95 op €1,74 en diesel €1,42. De verwachting is dat de prijzen nog duurder worden. De olievraag blijft ook toenemen in verband met de onrust in de wereld. Zo heeft de politieke situatie tussen de VS en Iran ook enorm veel invloed op de brandstofprijzen. En daarmee direct ook op onze gasprijzen. Hoe hoger de olieprijs des te meer de gasprijzen gaan stijgen. Er wordt gekeken naar de gasprijs een jaar in de toekomst en deze ligt boven de €19 MWh.

Dure brandstofprijzen zijn van invloed op onze gasprijzen

In een paar maanden gaan we dus zien in hoeverre de energieleverancier de gasprijzen gaan doorberekenen aan de consument. De gasprijzen liggen sowieso hoger dan een paar jaar geleden. Consumenten die in het bezit zijn van een variabel contract zullen dit waarschijnlijk als eerste gaan merken. Nederland als gasland is nog steeds afhankelijk van gas. Temeer omdat bijna elk huishouden een gasaansluiting heeft. Aardgas is voor nu nog heel belangrijk in onze energievoorziening. Gisteren plaatsten wij een artikel over de transportkosten gas dat deze verhoogd mogen worden. Dit feit kan ook danig invloed uitoefenen op de gasprijzen.

Wat is de verwachting over de gasprijzen per 1 juli 2018?

Vanaf 1 juli 2018 zullen de tarieven voor energie en gas weer gewijzigd worden. Elk jaar mogen de energieleveranciers een wijziging doorvoeren in januari en juli. Benieuwd wat de tarieven gaan doen? Vergelijk dan nu alvast uw energiekosten voor het komende jaar. Bij het aangaan van een nieuw energiecontract legt u deze tarieven weer vast voor een jaar. Laat de situatie het nog niet toe om kosteloos te kunnen overstappen? Blijf dan de berichten volgen over de energiemarkt op EnergieVergelijking.nl. Wij nemen de vernieuwde tarieven elk jaar in januari en juli op in de energievergelijker. Ook wanneer de tarieven in de tussentijd wijzigen nemen wij ze op.

Wees spaarzaam met uw gasverbruik

Het is u nu wel duidelijk dat u het beste spaarzaam kunt omgaan met uw gas. Met het oog op de steeds maar stijgende gasprijzen is dit dan ook verstandig. De temperaturen worden gelukkig steeds hoger waardoor de verwarming niet meer aan hoeft. Dit scheelt al in de gaskosten. We spraken eerder al uit dat de verwachting gasprijzen 2019 hoger zullen worden. Mooier dan dat kunnen we het niet maken maar wel makkelijker.  De gasprijzen vergelijken kan natuurlijk ook. U kunt dan in de vergelijking aangeven dat u alleen gas wilt vergelijken. Bij het invoeren van het verbruik vult u bij stroom 0 in. Bij gas kunt u uw huidige verbruik invoeren. Wij laten u direct zien wat de gasprijzen nu doen per energieleverancier.

Plaats een reactie