Duurzaam overstappen heeft de voorkeur

Duurzaam overstappen heeft de voorkeur omdat we daarmee ons milieu positief benaderen. U kunt zelfs overstappen naar een duurzame bank zoals de Triodos bank of ASN. Overstappen naar duurzaam eten om de dieren te ontzien en het productieproces daaromtrent. Over tien jaar is een milieuvriendelijke levensstijl misschien wel de standaard, dat hopen we althans.

Hoe kijkt u tegen duurzaamheid aan?

Onze visie op duurzaamheid veranderd maar nog niet snel genoeg. Consumenten beginnen de noodzaak van een duurzame omgeving wel in te zien, maar het in de praktijk ervan brengen loopt nog niet storm. Duurzaam consumeren doen we al door ons afval te scheiden, of energiezuinige producten te kopen. Met de trein gaan en de auto te laten staan. Dit zijn de bekende middelen om duurzamer om te gaan met de dagelijkse dingen.

Maar er kan zoveel meer op het gebied van verduurzaming. U kunt duurzaam beleggen en sparen in een groenfonds, u krijgt dan een belastingvoordeel ten opzichte van uw spaargeld. Dit jaar mag u dan tot €57.385 groen sparen en over dat vermogen hoeft u geen belasting te betalen. Het word nog interessanter als u een fiscaal partner heeft dan wordt de vrijstelling nog ruimer. U mag dan groen sparen tot en met een bedrag van €114.770.

Besparen op energie is duurzaam

Duurzaam consumeren kan ook door flink te besparen op uw energieverbruik en gasverbruik. Hiermee voorkomt u een hogere uitstoot van broeikasgassen. Hoe begint u eigenlijk met duurzaam consumeren? Daar hebben we eerder een artikel over geschreven en kunt u hier lezen. Het belangrijkste is dat u beseft dat elke kilowattuur en kubieke meter gas CO2 uitstoot veroorzaakt. Als u hierover nadenkt dan begrijpt u zelf ook wel dat energie besparen niet alleen goed voor de portemonnee is maar ook voor ons milieu.

Duurzamer wonen

Duurzaam wonen is op verschillende manieren te bewerkstelligen, u kunt zonnepanelen nemen zodat u uw eigen energie op kunt wekken. Maar nog simpeler en goedkoper: Plaats isolerende materialen in huis dit hoeft niet duur te zijn, en u verbruikt daarmee minder gas. En de wel bekende bespaartips kunnen uw geheugen ook weer opfrissen. Zo maakt u geheid stappen naar een duurzaam milieu.

Duurzaam overstappen

Duurzaam overstappen doen we door te kiezen voor een duurzame energieleverancier. En dan vooral de duurzame energieleverancier die op onze eigen Hollandse bodem energie opwekt. Een voorbeeld van de energieleveranciers die Hollandse groene stroom leveren: Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, De Unie, Vandebron, Huismerk energie en HVC. Zoals u ziet zijn er voldoende energieleveranciers die groene stroom leveren. En straks moet duurzame energie eigenlijk niet meer een keuze zijn maar gewoon broodnodig. We zullen met zijn alleen een steentje moeten bijdragen aan een schoner klimaat.

Hoeveel CO2 uitstoot wilt u besparen?

Wist u bijvoorbeeld dat u door te kiezen voor een echt groene energieleverancier op jaarbasis tot 4 ton aan CO2 bespaart? En het is een fabeltje dat duurzame energie duurder is dan grijze energie, u betaalt namelijk evenveel per kilowattuur. Nu we dat opgehelderd hebben kunt u net zo goed starten met groene energie vergelijken en meteen CO2 besparen. Overstappen kost geen geld het levert geld op. Kies de hoogste cashback korting en vind de groenste energieleverancier op EnergieVergelijking.nl.

Plaats een reactie