Een alles-in-1 met energiecontract verstandig?

We kunnen tegenwoordig ook een energiecontract afsluiten bij de provider voor internet, bellen en tv. Maar is een alles-in-1 met energiecontract verstandig om te kiezen? Het kan voordeliger uitpakken. Toch raden wij u aan om de geboden tarieven te vergelijken met andere aanbiedingen. Vaak krijgt de consument dan €5 extra korting per maand op het Alles-in-1 pakket. Maar of het ook daadwerkelijk de energierekening verlaagd?

Een alles-in-1 met energiecontract verstandig?

Voor een energiebedrijf annex provider is het natuurlijk mooi als de consument alle diensten ineen afneemt. En voor u als consument kan het minder gedoe zijn, want u draagt één bedrag af per maand aan één bedrijf. Zorg wel dat u de energiekosten goed vergeleken heeft. Dus pak uw verbruik erbij en bereken of u maandelijks ook goedkoper uit bent. Als dit het geval is dan kunt u gerust gaan voor een Alles-in-1 met energiecontract.

Vergelijk altijd alle prijzen voordat u overgaat tot een definitieve keuze

Bij Alles-in-1 pakketten is het ook weer verstandig dat deze worden vergeleken op prijs. Het is immers van belang dat u bespaart. Ook al is het aantrekkelijk en handig om alles aan één partij te betalen, het gaat er wel om dat u dan ook echt bespaart. Alles is al duur genoeg, we betalen elke maand ruim €1000 aan vaste lasten. Onze zorg is vrij duur, en als we een auto bezitten dienen we daar ook elke maand voor te betalen. Net zoals we dit doen voor internet, tv en bellen. Al die rekeningen komen elke maand weer terug. En daar valt de energierekening ook onder. Als we alles automatisch doen dan hebben we er geen omkijken naar.

Een alles-in-1 met energiecontract hoeft niet voordeliger te zijn!

Dus hoeft u niet persé te kiezen voor een provider waarbij ook energie en gas wordt geboden. Automatisch betalen doen we al, dus dat neemt al werk uit handen. De rekeningen worden elke maand geïncasseerd en dat is dat. Feit blijft dat we graag onze kosten voor alle vaste lasten willen verlagen. En dat kan als we kiezen voor een goedkopere provider, een goedkopere energieleverancier, of een goedkopere zorgverzekeraar. Elk jaar bestaat de mogelijkheid om hierop te besparen. We gaan er dan even voor zitten en berekenen waar we het goedkoopste uit kunnen zijn. Op jaarbasis scheelt het dan honderden euro’s.

Vergelijk elk jaar apart alle vaste lasten voor de hoogste besparing

Zelfs overstappen naar een andere autoverzekeraar kan lonen. Toch blijven consumenten vaak zitten bij een provider, energiebedrijf of verzekeraar. Alleen deze groep al laat heel veel geld liggen daardoor. We zien de meeste overstappers met een energiecontract. Kies verstandig en bereken elk product apart van elkaar. Dus heeft u een nieuwe provider nodig voor Alles-in-1? Vergelijk de kosten apart. Dit geldt ook voor een nieuw energiecontract of nieuwe zorgverzekering. Het lijkt een hele ingewikkelde klus maar met de komst van allerlei vergelijkers is dat niet meer ingewikkeld. Binnen seconden weet u dan waar u moet zijn voor de hoogste besparing.

Bespaar zelfs tot €1000 per jaar op alle vaste lasten voor thuis

Met het apart vergelijken kunt u dus heel veel geld in uw eigen zak houden. Het vergelijken van de energiekosten kan een besparing opleveren van zo’n €250 of meer. Er kan tot €200 bespaard worden op de zorgpremie. Op een alles-in-1 kunt u ook zo’n €100 besparen. En op uw autoverzekering kan er ook zo’n €100 of zelfs meer bespaard worden. Ook op uw mobiele telefoon abonnement kunt u besparen. Dit doet u door te kiezen voor een sim only, hiermee zult u op jaarbasis ook al €300 kunnen besparen. Alles bij elkaar opgeteld komt u dan al ruim boven de €600 aan besparing per jaar uit.

Dus onze tip is: Vergelijk alles apart van elkaar, en als dan blijkt dat de alles-in-1 aanbieding met energiecontract goedkoper is dan kunt u daarvoor kiezen. Kies dan ook het liefst voor een jaar contract. Dan kunt u het hele riedeltje het volgende jaar weer doen en weer besparen. Want dat is waar het om draait toch?

 

Plaats een reactie