Een oud energiecontract?

Met een oud energiecontract bedoelen we uw energiecontract misschien. Want wanneer bent u voor het laatst gewisseld van energieleverancier? Als dat al een hele poos geleden is dan betekent dit ook dat u nog het oude leveringstarief betaalt. En daar kunt u veel geld mee besparen door opnieuw te beginnen met energie vergelijken. 

Op zoek naar nieuwe goedkope leveringstarieven voor energie en gas

Een gedoe is het niet meer energie vergelijken, het is juist heel simpel. Aan de hand van uw gezinssamenstelling en uw verbruik vind u binnen een paar seconden de goedkoopste leverancier met de goedkoopste tarieven voor energie en gas. Het hangt natuurlijk af van het feit of u al in de gelegenheid bent om vrij op te kunnen stappen. Uw einddatum is hierbij van belang zodat u zeker weet dat u geen kosten achteraf krijgt. Als uw oorspronkelijke energiecontract al is afgelopen en u blijft zitten bij uw energieleverancier, dan verlengt de leverancier het contract. Hierna geldt dan een opzegtermijn van een maand.

Mag de energieleverancier mijn energiecontract stilzwijgend verlengen?

Verlengt uw energieleverancier het contract stilzwijgend? Dan kunt u in actie komen want stilzwijgend verlengen zonder aankondiging mag niet meer. Ook mag de energieleverancier u geen opzegboete meer in rekening brengen in dat geval. Het beste kunt u uw einddatum in de gaten houden en beginnen met energie vergelijken zo’n 6 weken van tevoren. U kunt zelf ook uw energiecontract per de einddatum opzeggen maar zorg er dan wel voor dat u ook een nieuwe energieleverancier heeft. Zo blijft uw energie en gaslevering vlekkeloos doorgaan.

Besloten om over te stappen?

Als u heeft besloten om over te stappen en u heeft een nieuwe energieleverancier gevonden? Dan zegt de nieuwe energieleverancier kosteloos het oude energiecontract voor u op. U kunt in geval van een oud energiecontract gauw tot €600 per jaar besparen op de nieuwe leveringstarieven. Het meest gekozen is toch het energiecontract met energie en gasprijzen. De kortingen hierop zijn ook het hoogst. Men kan kiezen uit verschillende cashback kortingen in energie en gas. De ene energieleverancier verrekend de cashback korting al voor u, en de andere betaalt de cashback korting achteraf aan u uit.

Kom maar op met die cashback korting!

Wanneer de cashback korting energie al verrekend is dan wordt dit aangegeven. Het maandelijkse voorschotbedrag is dan lager. Staat er achteraf de cashback korting ontvangen? Dan word deze verrekend met uw eindafrekening of deze word rechtstreeks aan u uitbetaald. Het hangt er maar net af wat uw voorkeur heeft. Daarom is zelf energie vergelijken ook handig, u bepaalt welke korting u wenst te ontvangen uit het geldende aanbod. Vergelijk energie nu op EnergieVergelijking.nl en bepaal direct de hoogte van uw besparing.

Plaats een reactie