Een plat dak ventileren

Het is altijd belangrijk om het dak te ventileren. Het maakt hierbij niet uit of u beschikt over een puntdak, een half schuin dak of een plat dak. Een plat dak ventileren werkt echter net iets anders dan de andere typen daken. Daarover vertellen we u graag meer in dit artikel.

Ventileren onder het dak

Gedurende de zomermaanden is het op de zolderruimte altijd veel warmer dan in andere ruimtes in huis. Vooral bij platte daken is dat het geval. Dat heeft ermee te maken dat de zon op het dak staat. Ook vochtige warme lucht verzamelt zich onder het dak, waardoor deze ruimte extra warm wordt. De warme lucht komt voort uit de rest van de woning: warme stijgt namelijk. Doucht u of kookt u? Dan stijgt deze warmte naar boven. Een plat dak ventileren is daarom bijzonder belangrijk. Daarmee zorgt u ervoor dat oude lucht verdwijnt en dat dit wordt vervangen door zuurstof, wat weer zorgt voor een zuurstofrijke omgeving.

Zorg voor roosters bij de ramen

Goed luchten is ontzettend belangrijk. Echter is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u ventilatieroosters krijgt. Daarmee kunt u namelijk op iedere moment van de dag een plat dak ventileren. Bovendien kan een ongedierte hier niet langs. U kunt zelf bepalen hoeveel u een plat dak ventileren wilt. Immers kunt u de roosters iets verder openzetten of juist iets verder sluiten. Zorg voor een centraal afzuigpunt op de bovenverdieping. Op die manier kan oude lucht gemakkelijk worden afgevoerd.

Ventilatiesysteem reinigen

Beschikt u al over een ventilatiesysteem? Dan is het ontzettend belangrijk dat u deze met enige regelmaat laat reinigen. Vuil en stof kan namelijk in het systeem blijven hangen, waardoor de capaciteit van het systeem afneemt. Dat kan juist weer negatieve effecten hebben op uw woning. Zorg er daarom voor dat u uw ventilatiesysteem zelf reinigt. Pak een stofzuiger erbij en ga langs de randen. Met behulp van een doekje kunt u uw ventilatiesysteem afnemen. Eens in de vijf jaar wordt echter een uitgebreide reiniging aangeraden. Dat kunt u beter uitbesteden aan een expert, want zij hebben daarvoor de juiste apparatuur.

Overstappen van energieleverancier?

Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Profiteer van de actuele energie aanbiedingen van Energievergelijking.nl. U kunt eenvoudig energie vergelijken via onze handige energievergelijker. Voer hierbij uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent ons vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan, zodat u gemakkelijk en snel kunt overstappen zonder zorgen.

Plaats een reactie