Efficiënt isoleren doet u zo

Efficiënt isoleren is ontzettend belangrijk. Er zijn verschillende onderdelen van uw woning die u kunt isoleren. Met goede isolatie vermindert u uw energieverbruik, verbetert u het energielabel van uw woning én stijgt uw woningwaarde. Wilt u graag efficiënt isoleren? Lees dan dit artikel.

Tip: alvast minder betalen voor uw energierekening? Maak dan gebruik van onze gratis energievergelijker!

1. Muurisolatie

De woningen die zijn gebouwd tussen 1930 en 1970 hebben doorgaans een spouwmuur. Dat betekent dat er een dubbele muur is met daartussen wat ruimte. Dit noemt men de ‘spouw’. Als dit niet geïsoleerd is, zal dat ervoor zorgen dat er lucht tussenkomt. Gelukkig kunt u dit (laten) opvullen met isolatiemateriaal. Dat wordt via de buitenmuur naar binnen gespoten. Daarmee kunt u zo’n 30 procent van uw gasverbruik besparen. De investering haalt u er dus ook snel weer uit.

2. Dakisolatie

Goede dakisolatie zorgt ervoor dat u de warmte binnenshuis houdt. Warmte stijgt immers en als u uw dak niet geïsoleerd heeft zal dat ervoor zorgen dat de warmte verdwijnt. Met behulp van dakisolatie kunt u gemakkelijk besparen op uw stookkosten.

3. Glasisolatie

De meeste woningen zijn voorzien van dubbel glas. Tegenwoordig is HR++ glas beschikbaar. Dat is dubbel glas met gas ertussen. Daardoor is het raam beter geïsoleerd. Glasisolatie is echter wel vrij prijzig.

4. Vloerisolatie

Tot slot kunt u ook nog kiezen voor vloerisolatie. De meeste warmte uit uw woonkamer verdwijnt namelijk via de vloer. Als u dat wilt voorkomen, kunt u vloerisolatie (laten) aanleggen. Beschikt uw woning over een kruipruimte? Dan kunt u deze ruimte ook (laten) isoleren. Vloerisolatie zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook heeft u minder last van tocht en heeft u sneller warme voetjes! Efficiënt isoleren is het dus zeker.

Ventileren is belangrijk

Efficiënt isoleren is een ding, maar goede ventilatie is ook ontzettend belangrijk. Het is belangrijk dat u continu verse lucht in huis haalt. U kunt de ramen en deuren openzetten, maar dat zorgt er ook voor dat er veel warmte verloren gaat. Zorg daarom voor ventilatieroosters. Een ventilatiesysteem is natuurlijk ook mogelijk, maar dat kost wel energie.

Lees ook: ventileren zonder warmteverlies

De volgende stap

Is uw woning al goed geïsoleerd? Dan kunt u de volgende stap maken. Heeft u weleens gedacht aan zonnepanelen? Of heeft u weleens een zonneboiler overwogen? Daar zijn gelukkig allemaal subsidies voor beschikbaar. Daarmee kunt u uw eigen energie opwekken!

Besparen op uw energierekening?

Wilt u minder betalen voor uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Daar kunt u namelijk ontzettend veel geld mee besparen. U kunt energie vergelijken via ons handige vergelijkingssytseem. Zorg ervoor dat u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert. Op basis van deze gegevens kan de rekentool berekenen welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan! Overstappen duurt slechts enkele minuten. De besparing bedraagt gemiddeld 400 euro.

Plaats een reactie