Egypte investeert in duurzame energie

egypte piramidesDe Egyptische regering gaat miljarden dollars investeren in nieuwe projecten voor duurzame energie om de wind- en zonnecentrales in het hele land te vergemakkelijken. Egypte heeft als voornemen het aandeel van duurzame energie in het land van de elektriciteitsmix te verhogen tot 20 procent in 2022 en 37 procent in 2035.
Op dit moment haalt Egypte ongeveer 3 procent van de elektriciteitsopwekking uit hernieuwbare energiebronnen.

Om de ambitieuze doelstellingen te realiseren, is de overheid van plan om fors te investeren in de hernieuwbare energiebranche en om wind- en zonne-energie-installaties in het hele land te ontwikkelen. Een aantal projecten zijn al gepland voor ontwikkeling in de westerse woestijn, aan de noordkust en vlakbij het Suez-kanaal.

Internationale hernieuwbare energie hub

Ayman Hamza, woordvoerder van het ministerie van elektriciteit, zei: “Het gebruik van hernieuwbare energie maakt onderdeel uit van een nationaal plan om de bronnen van elektriciteitsopwekking te diversifiëren om te voldoen aan de groeiende vraag en de continuïteit van de elektriciteitsvoorziening te waarborgen. Egypte heeft een groot, onaangetast potentieel om te veranderen Een internationale hernieuwbare energie hub. ”

De Noord-Afrikaanse natie is ideaal gelegen voor de productie van hernieuwbare energie met een hoge zonneschijnduur van ongeveer 3.300 tot 4.000 uur en een hoog windpotentieel over de kust van Egypte, waarbij de gemiddelde windsnelheid van 7-12 meter per seconde wordt ervaren.

Tot op heden hebben negen overheidsinstanties in het land contracten getekend om hernieuwbare elektriciteit te kopen. Volgens het solar outlook rapport 2017 dat eerder dit jaar is gepubliceerd, hebben het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) meer dan 5,7 gigawatt (GW) van zonne-energiecapaciteit in de pijpleiding.

 

Plaats een reactie